Padažai su grietine yra labai universalūs ir tinka įvairiems patiekalams.
Viskas priklauso nuo padažo sudėties.
Norime jums pasiūlyti tris padažų variantus kiekvienam skoniui.
Visi padažai jums patiks!
Avokadų padažas žuvies patiekalams
Ingredientai:
2 avokadai;
pusė laimo;
česnakai 1 skiltelė;
grietinė 10-15% 300 gramų;
druska pagal skonį;
malti juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Nulupkite avokadus, išimkite kauliukus ir sutrinkite juos.
Į sutrintus avokadus išspauskite laimo sultis ir sudėkite susmulkintą česnako skiltelę (naudokite česnakų spaustuvą).
Viską gerai išmaišykite.
Tada įdėkite grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį, ir dar kartą išmaišykite.
Šis padažas labai tinka su lašiša ir jūros gėrybėmis.
Padažas su karamelizuotais svogūnais
Ingredientai:
2 svogūnai;
25 mililitrai augalinio aliejaus;
grietinė 10-15% 80 gramų;
tepamas sūris 120 gramų;
druska, pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos žiedais ir kepkite aliejuje iki ausinės spalvos.
Tada sumažinkite ugnį ir palikite svogūnus 20-25 minutėms, arba kol jie taps lipnūs ir karamelizuoti.
Svogūnus nuolat maišykite ir vis įpilkite vandens, kad jie nesudegtų.
Sumaišykite tepamą sūrį su grietine, druska ir su iškepusiais svogūnais.
Šis padažas puikiai tinka su bulvių traškučiais.
Rančos padažas
Ingredientai:
grietinė 10-15% 115 gramų;
60 mililitrų kefyro;
45 gramai majonezo (neprivaloma);
citrinos sultys pagal skonį;
česnakai 1 skiltelė;
krapai ir petražolės pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir susmulkinkite.
Nulupkite česnaką ir susmulkinkite jį naudodami smulkintuvą.
Sumaišykite visus ingredientus.
Pasūdykite padažą pagal skonį.
Jei padažo konsistencija atrodo per skysta, galite pridėti šiek tiek daugiau grietinės arba majonezo.
Rančos padažas gali būti patiekiamas su daržovėmis arba naudojamas kaip salotų padažas.
Skanaus!