Čia pateikiami net 3 kremai, kuriuos galima naudoti naminiams kepiniams sutepti. Jie taip pat tinka su blynais arba kaip pyrago pertepimas ar net keksiukų papuošimas.
Kokosų kremas
Sudėtis:
150 g sviesto
vanilės ekstrakto
3 kiaušinio baltymai
250 g cukraus
250 ml kokosų pieno
3 kiaušiniai
Gaminimas:
Sviestą išplakite su cukrumi.
Į kreminį mišinį po vieną įmaišykite kiaušinius ir kiaušinių baltymus. Gerai išplakite po kiekvieno kiaušinio.
Į mišinį supilkite kokosų pieną ir vėl maišykite iki vientisos masės. Kremą uždėkite ant viryklės, vidutinės ugnies. Nuolat maišydami, į kremą įpilkite vanilės ekstrakto. Virkite maždaug 10 minučių, nuolat maišydami, kol kremas taps tirštas.
Kremą nukelkite nuo ugnies. Patiekite su sausainiais arba naudokite pyragams ir įvairiems kepiniams.
Švelnaus skonio kremas
Sudėtis:
450 ml pieno
4 tryniai
1/2 puodelio cukraus
vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Trynius išplakite su cukrumi. Įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite iki vientisos masės. Po truputį supilkite pieną. Po kiekvieno įpylimo kremą išmaišykite.
Uždėkite kremą ant vidutinės ugnies ir virkite nuolat maišydami. Kai tik kremas pradės tirštėti, sumažinkite ugnį. Paruoštas kremas neturi nutekėti nuo šaukšto.
Šokoladinis kremas
Sudėtis:
500 ml pieno
150 g cukraus
50 g miltų
100 g kakavos
60 g sviesto
5 tryniai
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ¾ pieno ir vanilės ekstrakto. Užvirkite pieną iki virimo taško. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Atskirame dubenyje vidutiniu maišytuvo greičiu išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir sviestu iki vientisos tirštos konsistencijos. Į kiaušinių mišinį supilkite pusę atvėsinto pieno (po truputį, keliomis dozėmis), nuolat plakdami. Išsijokite miltus, suberkite į mišinį ir maišykite iki vientisos masės.
Suberkite kakavą ir gerai išmaišykite. Kremą supilkite į likusį pieną. Švelniai maišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirkite iki virimo taško ir supilkite ¼ likusio žalio pieno. Po to kremą nukelkite nuo ugnies, perpilkite į stiklinį indą ir atvėsinkite.
Jei neketinate kremo naudoti ir patiekti iš karto, uždenkite jį lipnia plėvele (uždėkite plėvelę tiesiai ant kremo, kad neliktų oro) ir atšaldykite. Kremą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 5 dienas. Iš šio ingredientų kiekio gausite 500 g kremo. Jei jums reikia virti daugiau ar mažiau, keiskite ingredientų kiekį.