Vasara įsibėgėja, o praktika rodo, kad gaivieji gėrimai puikiai tinka kovoti su karščiu. Todėl laikas išsirinkti mėgstamiausio limonado skonį!
Šalti gėrimai
Šiame straipsnyje mes analizuosime 2 skirtingo sudėtingumo ir gaminimo trukmės naminio limonado receptus.
Klasikinis limonadas
Tai yra nepaprastai paprastas būdas pasigaminti tikro limonado. Būtent taip buvo gaminami patys pirmieji citrinų gėrimai istorijoje.
Jums reikės:
- 6 citrinos
- 1 puodelis cukraus
- 6 stiklinės vandens
Paruošimas:
Kad būtų lengviau išspausti sultis, citrinas stipriai spausdami ranka paridenkite po stalą. Po to sultis bus lengviau išgauti. Paprasčiausiai perpjaukite į 2 dalis ir suspauskite rankomis. Šešios citrinos turėtų sudaryti 1 stiklinę sulčių.
Tada dideliame inde sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų. Tada gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
Atšaldykite limonado ąsotį šaldytuve arba patiekite su ledo kubeliais. Stiklines galite papuošti citrinos riekele.
Citrininė gira
Šio gėrimo paruošimas užtruks ilgiau, tačiau jūs galite tai padaryti per vieną dieną. Atminkite, kad tam reikia saulėtų orų, kad greičiau galėtumėte atsigerti šalto limonado.
Jums reikės:
- 10 l vandens
- 100 g mielių
- 500–700 g cukraus
- 1 citrina
Pirmiausia reikia susmulkinti citriną. Galite supjaustyti labai smulkiai, tačiau atsargiai, kad neprarasti sulčių. Tada suvyniokite citriną į audinį, suriškite ir įdėkite į kibirą vandens.
Dabar į vandenį galite pridėti visus kitus ingredientus. Po to reikia stipriai išspausti citrinos maišelį, kad visos sultys patektų į kibirą. Vėliau viską gerai išmaišykite.
Dabar galite supilti skystį į butelius, tačiau būtinai palikite tuščios vietos. Taip siekiama išvengti, kad anglies dioksidas nenupūstų dangčio.
Butelius sandariai uždarykite ir padėkite į saulėtą vietą 1,5–2 valandoms. Jūs suprasite, kad jau yra pakankamai parūgus, kai bandysite paspausti butelį, bet jis bus tvirtas. Jūs negalėsite jo įspausti.
Po to įdėkite gėrimą į šaldytuvą, kol ji visiškai atvės. Skaniau jį gerti kitą dieną, bet jei norite, galite gerti tą pačią dieną.
Svarbiausia nepraleisti tinkamo momento ir laiku pašalinkite butelius nuo saulės, kitaip negausite tinkamos giros.