Puikių įvairiais būdais pagamintų vištienos kepsnelių receptų rinkinys. Pabandykite juos išsikepti ant kepimo skardos arba keptuvėje. Patiekite su puikiu padažu ir garnyru, nepasigailėsite.
Pateikiame jums net 13 populiariausių receptų!
Greiti vištienos kepsneliai su pasakišku padažu
Jums reikės:
- 3 vištienos krūtinėlės (iš anksto nemarinuotos);
- 400 ml grietinėlės plakimui ar virimui;
- 2 svogūnai;
- 400 g smulkių grybų;
- 1 sauja krapų;
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus arba sviesto;
- 2-3 skiltelės česnako;
- druskos ir juodųjų pipirų arba kokie nors kiti malti pipirai, rinkitės pagal savo skonį.
Gaminimo eiga:
Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu aliejaus. Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonesniais griežinėliais, o esant reikalui galite jas lengvai išmušti po folija, bet tai nėra būtina. Pabarstykite druska ir pipirais.
Kepsniukus apkepkite karštoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus ar sviesto apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, tada perkelkite į puodą su svogūnu. Supilkite grietinėlę ir leiskite mėsai troškintis.
Nuvalytus grybus pakepinkite keptuvėje, kurioje kepėte vištienos krūtinėlę. Tada perkelkite grybus į puodą su mėsa ir grietinėle. Suberkite susmulkintą česnaką ir viską uždengę troškinkite dar 10 minučių. Sumažinkite liepsną, suberkite smulkintus krapus, išmaišykite ir patiekite.
Vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže gali būti patiekiama su bet kokiu garnyru.
Vištienos kepsneliai su česnaku
Jums reikės:
- 4 vištienos krūtinėlės;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 40 g sviesto;
- laiškiniai česnakai;
- 200 g šviežių grybų;
- 1 valgomas šaukštas paprastų miltų;
- 300 ml plaktos grietinėlės;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- jei nededate laiškinio česnako, petražoles dėkite kepimo pabaigoje.
Gaminimo eiga:
Krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, keptuvėje įkaitinkite sviestą, aliejų ir apkepkite krūtinėles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min. Išimkite krūtinėlę iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir laiškinius česnakus ir kepkite 2-3 minutes.
Po minutės suberkite miltus, grietinėlę, prieskonius ir viską gerai išmaišykite, suberkite apkeptas krūtinėlėmis ir dar pakepinkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Patiekite su ryžiais arba makaronais.
Vištienos kepsneliai havajietiškai
Jums reikės:
- Vištienos krūtinėlė – 6 vnt.;
- Marinuoti ananasai – 1 skardinė;
- Kietasis sūris – 300 g;
- Majonezas – 100 g;
- Druska – pagal skonį;
- Saulėgrąžų aliejus.
Gaminimo eiga:
Vištieną supjaustykite griežinėliais ir lengvai išmuškite. Pagardinkite druska ir padėkite ant aliejumi išteptos kepimo skardos.
Ant kiekvieno mėsos kepsnelio uždėkite po griežinėlį ananaso. Apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu ir padarykite majonezo tinklelį.
Tai viskas, tuomet dėkite kepsnelius į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite mėsą apie 35 minutes – jei gaminsime kiaulieną, kepimo laikas pailgės. Patiekite su pasirinktu garnyru.
Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai su sūriu
Jums reikės:
- 500 gramų vištienos krūtinėlės;
- 1 cukinija;
- 50 gramų mocarelos sūrio;
- 1 kiaušinis;
- šiek tiek pieno;
- naminiai džiūvėsėliai;
- alyvuogių aliejus;
- druska ir pipirai.
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite storesniais griežinėliais, išilgai pjūvio padarykite duobutę, kad gautumėte nedidelę kišenę.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje keletą minučių su trupučiu aliejaus su druska. Iškepus išimkite, perkelkite į dubenį ir atvėsinkite. Į paliktą vištienos kepsnio kišenę įdėkite gabalėlį cukinijos ir gabalėlį mocarelos.
Dubenyje išplakite kiaušinį su trupučiu pieno ir žiupsneliu druskos, mėsos kepsnelius iš pradžių aptepkite kiaušiniu, o po to apvoliokite džiūvėsėliais, ypač gerai apvoliokite tą vietą, kur padarėte pjūvį. Galite mėsą apvolioti du kartus.
Taip paruoštus vištienos kepsnelius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, įpilkite alyvuogių aliejaus (kiekvieną gabalėlį apšlakstykite) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, visada vadovaukitės savo orkaite – kepimo laiką ir temperatūrą galite reguliuoti pagal savo poreikius. Kiekvienas žmogus geriausiai išmano savo orkaitę.
Patiekite su pasirinktu garnyru.
Labai sultingi vištienos kepsneliai paruošiami per minutę
Jums reikės:
- 5-6 gabaliukai vištienos kepsnelių;
- 4 valgomieji šaukštai medaus;
- 4-5 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;
- 5 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų.
Gaminimo eiga:
Vištienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, perpjaukite į dvi dalis ir abi pasūdykite. Galite švelniai mėsą išmušti, viskas priklauso nuo jūsų. Plonesni kepsneliai tikrai iškeps greičiau.
Medų sumaišykite su garstyčiomis ir išspaustu česnaku. Į marinatą sudėkite vištieną, galite leisti mėsai pasimarinuoti arba kepti ją iš karto. Mėsą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos – kepkite iki 200 laipsnių gerai įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Puikūs vištienos kepsneliai natūraliame jogurte
Jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g tarkuoto sūrio;
- 1 indelis natūralaus jogurto;
- 1 skiltelė česnako;
- Druska ir pipirai;
- 4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių (nebūtina).
Gaminimo eiga:
Nuplautą vištienos krūtinėlę nusausinkite, supjaustykite plonais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite ir įtrinkite išspaustu česnaku. Gerai mėsą kurį laiką palaikyti šaldytuve, bet jei neturite tam laiko, galite su ja dirbti iš karto. Dažniausiai laikau mėsą šaldytuve visą naktį, tada ji būna skaniausia.
Dubenyje sumaišykite jogurtą su smulkiai tarkuotu sūriu, išspaustu česnaku ir kiaušiniais. Šiuo mišiniu aptepkite vištienos gabalėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Likusį mišinį sluoksniuokite ant mėsos.
Galiausiai apibarstykite mėsą džiūvėsėliais, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200-220 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Greiti vištienos kepsneliai
Jums reikės:
- 1 kg vištienos krūtinėlės;
- 200 g tarkuoto sūrio;
- 200 g džiūvėsėlių;
- 150 g sviesto.
Marinatui:
- 200 g natūralaus jogurto;
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
- 4 skiltelės česnako;
- 2 kiaušiniai;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 1/3 arbatinio šaukštelio čili pipirų;
- Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais. Įdėkite mėsą į marinatą ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (geriausia laikyti ją šaldytuve per naktį).
Marinuotą vištienos krūtinėlę apvoliokite džiūvėsėliuose, sumaišytuose su sūriu. Suvyniotus vištienos gabalėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir ant kiekvieno gabalėlio padėkite po gabalėlį sviesto. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Patiekite su jūsų pasirinktu garnyru!
Vištienos kepsneliai garstyčių marinate su sūriu
Jums reikės:
- 1 kg vištienos krūtinėlės;
- 200 g tarkuoto sūrio;
- 200 g džiūvėsėlių;
- 150 g sviesto.
Marinatui:
- 200 g natūralaus jogurto;
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
- 4 skiltelės česnako;
- 2 kiaušiniai;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- 1/3 arbatinio šaukštelio čili pipirų;
- Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite atskirais griežinėliais. Įdėkite mėsą į marinatą ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (geriausia nakčiai).
Marinuotą vištienos krūtinėlę apvoliokite džiūvėsėliuose, sumaišytuose su sūriu. Suvyniotus vištienos gabalėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir ant kiekvieno gabalėlio padėkite po gabalėlį sviesto.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Patiekite su jūsų pasirinktu garnyru!
Įdarykite vištienos kepsnelius
Jums reikės:
- 4 vištienos krūtinėlės;
- 1 mocarela, supjaustyta griežinėliais;
- Pomidoras, supjaustytas griežinėliais;
- Keletas baziliko lapelių;
- prieskoniai vištienai;
- 2 valgomieji šaukštai sezamo arba alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos krūtinėles apibarstykite pipirais, švelniai patapšnokite ir supjaustykite (maždaug 1,5 cm atstumu vieną nuo kitos). Į pjūvius pakaitomis įdėkite pomidoro griežinėlį, mocarelą ir baziliko lapelius. Apšlakstykite aliejumi (kad patektų ir į plyšelius), sudėkite ant popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę apie 20-25 min., kol išsilydys sūris, o vištiena apskrus iš visų pusių. Patiekite su mėgstamais garnyrais – bulvėmis, bulvių koše, salotomis.
Labai sultingi vištienos kepsneliai, paruošiami per minutę
Jums reikės:
- 5-6 vienetai vištienos krūtinėlės;
- 4 valgomieji šaukštai medaus;
- 4-5 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;
- 5 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų.
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, perpjaukite į dvi dalis ir abi pasūdykite. Galite švelniai išmušti, viskas priklauso nuo jūsų. Plonesni kepsneliai greičiau iškeps.
Medų sumaišykite su garstyčiomis ir išspaustu česnaku. Į marinatą sudėkite vištienos krūtinėlę – galite leisti pasimarinuoti arba kepti iš karto. Mėsą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos – kepkite iki 200 laipsnių gerai įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Sultingi vištienos kepsneliai, įdaryti kumpiu ir sūriu
Jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės krūtinėlės;
- 4 vnt. kumpio;
- 4 griežinėliai mocarelos;
- 1 stiklinė pieno;
- 2 kiaušiniai;
- miltai;
- džiūvėsiai;
- 2 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų;
- Aliejus ir druska.
Gaminimo eiga:
Nuplautas ir išdžiovintas vištienos krūtinėles supjaustykite storesniais griežinėliais, pagardinkite druska, pipirais, apliekite pienu ir palikite pastovėti bent 1/2 valandos. Į dubenį įmuškite kiaušinius, į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius ir kukurūzų miltus, į dar kitą – paprastus miltus.
Vištienos krūtinėles išimkite iš pieno, supjaustykite ir išilgai pjūvio padarykite skylutę, kad gautumėte nedidelę kišenę. Į kišenę įdėkite kumpio ir mocarelos griežinėlį ir gerai rankomis paspauskite, kad įdaras liktų viduje. Tada kepsnelius pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.
Kepimo skardą išklokite popieriumi, aptepkite trupučiu aliejaus ir išdėliokite kepsnelius. Juos apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Galite apversti vidury kepimo.
Kepsneliai su majonezu
Jums reikės:
- Kiauliena (galima naudoti bet kokią mėsą – aš naudojau nugarinę) – 1 kg;
- Pomidorų padažas arba tyrė – 3 valgomieji šaukštai;
- Grietinė – 2 valgomieji šaukštai;
- Majonezas – 2 valgomieji šaukštai;
- Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Kietasis sūris – 150 g;
- Malti juodieji pipirai;
- Druska.
Gaminimo eiga:
Mėsą nuplaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite griežinėliais. Apibarstykite druska ir pipirais. Sumaišykite su pomidorų padažu arba tyre ir padėkite marinuotis į šaldytuvą – kelioms valandoms, geriausia per naktį. Tada vėl galite pasūdyti mėsą.
Mėsą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Dubenyje sumaišykite išspaustą česnaką su grietine, garstyčiomis ir majonezu. Kiekvieną mėsos gabalėlį aptepkite mišiniu. Tada apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Vištienos kepsneliai prancūziškai
Jums reikės:
- 2 vienetai vištienos krūtinėlės;
- 2 pomidorai, supjaustyti griežinėliais;
- 2 svogūnai, supjaustyti griežinėliais;
- 1 kiaušinis;
- 100 g neriebaus sūrio, supjaustyto plonais griežinėliais;
- 2 valgomieji šaukštai natūralaus jogurto;
- Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais – pagardinkite druska ir pipirais. Kiaušinius sumaišykite su jogurtu, druska ir pipirais.
Vištieną dėkite ant augaliniu aliejumi išteptos arba kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Ant mėsos uždėkite svogūnų griežinėlius, pomidorų griežinėlius ir po to ant kiekvieno gabalėlio sluoksniuokite jogurto mišinį. Galiausiai ant viršaus uždėkite sūrio, pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Skanaus.