Ką daryti, kad puodas neišbėgtų? Pasirodo, tam yra labai paprastas metodas, kuriam nereikia įsigyti jokių sudėtingų priedų. Niekam nepatinka, kai verdantis vanduo, pienas ar sriuba užlieja visą viryklę. Tuomet neįmanoma pabėgti nuo valymo, kuris daugumai akivaizdžiai nepatinka. Štai kodėl jums reikia įgyvendinti paprastą gudrybę, kad išgelbėtumėte save nuo kulinarinės nelaimės.
Verdantis vanduo niekada neišbėgs
Dar prieš dedant puodą ant ugnies, jo kraštelius patepkite bet kokiais riebalais (alyvuogių aliejumi, sviestu). Jei turite pakankamai aukštą puodą, tą patį galite padaryti ir su puodo vidumi (apie 2–3 cm aukščio juostą sutepkite riebalais). Riebalai veiks kaip užtvara. Kai tik pakils verdantis vanduo, jis nebegalės eiti toliau ir tiesiog neišlips iš puodo.
Šaukštas sustabdys virimą
Žinoma, dar vienas būdas sriubai ar pienui virti – medinis šaukštas. Tiesiog padėkite jį skersai puodo (ant jo kraštų). Tačiau metodas ne visada yra veiksmingas. Jei per daug padidinsite ugnį, šaukštas netrukdys maistui užvirti.
Naudingos maisto gaminimo gudrybės:
- Vakarykštė pica gali greitai atgauti šviežumą. Tiesiog įdėkite ją į mikrobangų krosnelę su stikline vandens. Išgaruojantis skystis suminkštins picą.
- Šaldytuve gvakamolė nepakeis spalvos, jei į ją įdėsite avokado kauliuką ir uždengsite dubenėlį maistine plėvele.
- Nelaikykite pieno šaldytuvo durelėse. Nuolat jas atidarinėjant, jis yra veikiamas temperatūros skirtumų ir greičiau sugenda.
- Minkštus pomidorus labai sunku supjaustyti tvarkingais griežinėliais. Todėl 20 minučių prieš ruošdami, pavyzdžiui, salotas, įdėkite juos į ledinį vandenį.
- Norite išvengti pilvo pūtimo suvalgę pupelių? Išmirkykite jas vandenyje, pridėdami kmynų.
- Jei nemėgstate verdančio kalafioro kvapo, į puodą įmeskite lauro lapą ar gabalėlį sausos duonos plutos.