Dažnai kepimo skardą naudojame kepdami mėsą ar pyragus. Deja, bet kepimo skarda neatrodo gerai po kelių gaminimo bandymų. Pasirodo, yra būdas išvalyti kepimo skardą be streso.
Kaip ir orkaitę, skardas reikia reguliariai valyti. Dažniausiai ant jų esantys riebalai nuvarva arba pridega, palieka sunkiai pašalinamas dėmes. Dėl to skarda po kurio laiko nebeatrodo patraukliai.
Gudrybės, kad kepimo skarda būtų švari
Jei neturite indaplovės tablečių, nesijaudinkite. Tiesiog pasiimkite kepimo sodos ir vandenilio peroksido. Šis mišinys duos įspūdingų rezultatų, nes kartu šios medžiagos reaguoja kaip itin veikli medžiaga. Pirmiausia kepimo skardą pabarstykite soda, kad ji tolygiai pasiskirstytų, ir tik tada pilkite vandenilio peroksidą, maišykite, kol mišinys taps pasta. Tada palikite kepimo skardą pastovėti 1 arba 2 valandoms, priklausomai nuo nešvarumo lygio. Galiausiai nušveiskite kepimo skardą aliuminio folijos rutuliu arba skudurėliu ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Taip riebalai ar maisto likučiai išnyks akimirksniu. Skarda bus nepriekaištingai švari.
Nervai ir garsūs keiksmai tikrai nepalaikys jos švarios. Todėl reikėtų naudoti tinkamus preparatus. Viskas, ko jums reikia, yra namuose ir veiks daug efektyviau ir greičiau nei priemonės iš parduotuvės. Jei turite indaplovę, skardos valymas iš jūsų nereikalaus daug darbo. Tiesiog užvirinkite vandenį ir išimkite 1 tabletę, tada padėkite ant kepimo skardos. Užpilkite ją verdančiu vandeniu ir, kai suminkštės, sutrinkite šakute. Tuomet palaukite kelias minutes ir tik tada pradėkite valyti jos paviršių aliuminio folijos kamuoliuku. Po kurio laiko pastebėsite, kad nešvarumai mažėja.