Atėjus šiltoms dienoms pradedame lauke kepti dešreles. Yra paprastas būdas greitai užkurti bet kokią kepsninę.
Kai anglys nėra sausos
Užkuriant kepsninę, visus dažniausiai lydi puikios emocijos. Norime, kad anglis gana greitai užsidegtų, o skanėstai greitai būtų paruošti. Žinoma, kiekvienas grilio meistras turi savo ugnies uždegimo būdus. Kai kurie yra veiksmingesni, o kiti dar gali būti patobulinti. Tačiau didžiausią baimę kelia drėgni anglies gabaliukai.
Kiaušinių padėklai griliui
Jei atidarę maišelį anglių nesunaudojote pakankamai greitai, jos gali tiesiog sudrėkti. Tada bus labai sunku jas uždegti. Tačiau yra puikus būdas panaudoti net ne visiškai sausą anglį. Tereikia turėti kiaušinių padėklą.
Kaip greitai užkurti kepsninę?
- Sudėkite anglies gabalėlius į kiaušinių padėklo skyrius.
- Viską užpilkite degiu skysčiu (šį žingsnį galite praleisti), uždarykite dėžutę, padėkite ją ant kepsninės dugno ir uždekite.
- Palaukite kelias minutes. Leiskite anglims įsidegti lauže.
- Uždėkite groteles. Pasiruošę!