Ruošiantis šventėms tenka gerai pasukti galvą, kuo nustebinti svečius. Kiekvieną kartą ruošiame ne tik pagrindinius patiekalus, bet taip pat ir įvairius užkandžius. Nors dažniausiai norisi išbandyti naujus receptus, tačiau yra ir tokių užkandžių, kuriuos gaminu per kiekvienas šventes. Vienas jų – lašiša įdaryti pomidorai.
Šiais dviem receptais prieš daugybę metų su manimi pasidalino kolegė, ir nuo to laiko šie užkandžiai tapo tikra klasika. Nuo šiol šiuos užkandžius ruošiu per kiekvienas šventes, ir šios tradicijos neketinu atsisakyti.
Kas kartą gaminu dviejų rūšių užkandžius su lašiša ir pomidorais: net neabejoju, kad šie receptai patiks ir jums.
Įdaryti geltonieji pomidorai
Jums reikės:
- 5 vidutinio dydžio pomidorų
- 100 g sūdytos lašišos
- 100 g kreminio sūrio
- Petražolių
Kaip gaminti?
Šiam užkandžiui dažniausiai naudoju geltonus pomidorus, tačiau raudonieji pomidorai skonio taip pat nesugadins.
Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau.
Arbatiniu šaukšteliu pašalinkite minkštimą ir sėklas. Receptui tereikia pomidorų „valtelių“, kurias įdarysime paruoštu įdaru.
Lašišą supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su kreminiu sūriu. Jei naudojate sūdytą lašišą, šio užkandžio nereikės papildomai sūdyti. Jei jaučiate, kad įdarui trūksta druskos, jį galite šiek tiek pasūdyti. Taip pat galite įberti mėgstamų prieskonių ar įdėti smulkintų žolelių.
Paruoštu įdaru įdarykite pomidorų puseles ir papuoškite petražolėmis. Pomidorų užkandis jau paruoštas.
Užkandis su sūriu ir lašiša
Jums reikės:
- 8 mažų pomidorų
- 100 g šiek tiek sūdytos lašišos
- 100 g kietojo sūrio
- 3 kiaušinių
- 4 valg. š. majonezo
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite pomidorų formeles. Nupjaukite pomidorų viršų. Arbatiniu šaukšteliu pašalinkite iš pomidorų minkštimą. Minkštimą galėsite įmaišyti į pomidorų įdarą.
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Kietąjį sūrį supjaustykite gabalėliais. Stenkitės ingredientus supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad įdaras būtų vienalytis.
Supjaustykite lašišą.
Dideliame dubenyje sumaišykite žuvį, sūrį ir kiaušinius. Įmaišykite pomidorų minkštimo.
Įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
Įdarykite pomidorus.
Galite papuošti svogūnų laiškais, petražolėmis ar krapais.
Skanaus!