Prasidėjo braškių sezonas. Ir sunku rasti ką nors, kas nemėgsta šių saldžių ir skanių uogų!
Braškėse gausu antioksidantų, vitamino C, folio rūgšties, kalio, mangano, skaidulų ir magnio.
Jos gali pagerinti regėjimą, smegenų funkciją, sumažinti kraujospūdį, sumažinti artrito sukeliamą skausmą, podagra. Braškės taip pat stiprina imuninę sistemą.
Tačiau, kaip ir daugelis uogų, jos labai greitai sugenda. Štai, ką jums reikia padaryti, kad ilgiau išgautumėte skonį.
Paimkite:
Balto acto
vanduo
Koštuvas
Sumaišykite acto ir vandens santykį 1: 5. Palaikykite uogas tirpale keletą pminučių. Tada supilkite į koštuvą ir palikite nudžiūti.
Actas apsaugos uogas nuo pelėsių sporų ir bakterijų. Tai leis uogoms ilgiau išlikti šviežiomis.
Taip pat visada įtieskite keletą popierinių rankšluosčių indo, kuriame laikysite uogas, dugne.
Štai dar keletas patarimų, kaip braškes ilgiau išlaikyti šviežias:
laikykite braškes su koteliais, kol valgysite
būtinai pašalinkite visas sugedusias uogas
Laikykite braškes sausoje hermetiškoje talpykloje