Jei vykstate ten, kur neturite viryklės, pasiimkite didesnę skardinę maisto ir būsite pasiruošęs gaminti pietus.
Puiki idėja, kaip iš esmės bet kur pasišildyti ar paruošti karštą maistą. Idealus sprendimas, pavyzdžiui, stovyklaujant, sode ir visur, kur trūksta įprastos viryklės.
Vadovaukitės šiomis instrukcijomis ir išbandykite paprastą viryklę praktiškai!
Jums reikės:
- 2 vienodo dydžio skardinių (didesnių)
- 1 mažesnės skardinės (vienam degikliui)
- metalinės juostos
- metalo pjūklelio arba kampinio šlifuoklio
- replių
- 3 ilgų parafino žvakių
- kartono gabalo
- 3 metalinių plokštelių dagčiams tvirtinti
Kaip pasigaminti:
Pirmiausia nuimame etiketę nuo skardinės. Apačioje aplink perimetrą išgręžiame apie 8 skylutes. Padarome 4 įpjovas išilgai kraštų.
Metalinį strypą padalinkite į 2 vienodo ilgio dalis. Šių dviejų dalių viduryje padarysime dar vieną įpjovą, kad būtų galima dalis sujungti į „+“ simbolį.
Replėmis užlenkiame antros skardinės viršutinį kraštą, apačioje išgręžiame kelias skylutes. Žvakes supjaustome smulkesniais gabaliukais, išimame dagtis ir ištirpiname vašką.
Tada dagčius užpilame ištirpintu vašku. Kai vaškas sukietėja, galime patrumpinti dagčius.
Tada galime uždegti dagčius. Ant viršaus uždedame metalinį kryžių, kuris tarnaus kaip stovas.
Dabar galite dėti keptuvę ant viršaus ir gaminti. Žvakės tikrai užteks kiaušinienei ar kitam nesudėtingam patiekalui paruošti.
Sėkmės! Visą šios viryklės gaminimo eigą galite rasti šiame vaizdo įraše: