Pyragai ir tortai – gimtadienių, vardadienių, jubiliejų ir kitokių švenčių skanėstai, kuriuos mėgsta labai didelė dalis žmonių. Nepaisant šių skanėstų teikiamo džiaugsmo, juos pjaustyti ir padalinti į lygias dalis gali būti gana sudėtinga, ypač, jei žmonių yra daug.
Pjaustant tortą ar pyragą peiliu, jį taip pat yra gana sudėtinga perkelti ant lėkštės. Gabalėliai gali nukristi, o sluoksniai atsiskirti vienas nuo kito. Kad taip daugiau neatsitiktų – išmokite kepinius pjaustyti stikline. Tai ne tik originalus, bet ir labai praktiškas metodas.
Kaip tai padaryti? Pasiimkite stiklinę, apverskite ją aukštyn kojomis ir pjaukite ja tortą arba pyragą. Gabalėlis iš karto atsidurs stiklinėje, o jums tereikės kartu paruošti desertinį šaukštą ar šakutę. Jei naudosite tokias pačias stiklines, visi svečiai gaus praktiškai identiškus gabalėlius deserto.
Vis dėl to, jei svečių yra daug, greičiausiai neturėsite didelio kiekio tokių pačių stiklinių, todėl galite išbandyti kitokį pjaustymo metodą – jums tereikės pjaustymo lentos. Tiesa, geriausia, kad ji būtų stiklinė ir pakankamai plona.
Įsitikinkite, kad pjaustymo lenta yra švari, o tuomet ja supjaustykite tortą į lygius stačiakampius gabalėlius. Taip, tai nebus tradiciniai trikampiai torto gabalėliai kaip visi yra įpratę, jie taip pat bus kiek mažesni, tačiau tai tikrai neturėtų būti problema – tie, kurie norės pakartoti, galės vėl įsidėti.
Tokiu būdu desertas yra supjaustomas gražiai ir tolygiai, porcijos atskiriamos ir nėra per didelės. Be to, su lenta pjaustyti tortą yra daug paprasčiau, maloniau ir greičiau. Išbandykite šį metodą, kai kitą kartą kviesite draugus ir artimuosius valgyti torto – jie tikrai bus nustebę tokiu originaliu pateikimu.