Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

7 patarimai, kurie padės išvirti tobulą bulvių košę. Išbandykite!

Bulvių košė – vienas iš populiariausių patiekalų šiuolaikiniame pasaulyje.

Patiekalas, kurio šaknys randamos Prancūzijoje, visada laukiamas svečias ant stalo tiek įprastomis dienomis, tiek per atostogas.

Klasikinė versija gaminama su sviestu ir pienu arba grietinėle, tačiau kiekviena šalis turi savo unikalų receptą.

Airiai į bulvių košę prideda žolelių ir svogūnų, havajiečiai – kokosų.

Bet netgi iš pirmo žvilgsnio paprastą patiekalą galima lengvai sugadinti.

Laimei, mes žinome kelias gudrybes, kurių pagalba jūs paruošite pačią skaniausią bulvių košę!

1 patarimas: šaltas vanduo

Bulvės turi būti sudedamos į šaltą vandenį. Taip pat įberkite druskos ir bulves išvirkite ant mažos ugnies. Jei mesite bulves į verdantį vandenį – jos išvirs netolygiai.

2 patarimas: druska

Druska, pridedama prieš gaminant maistą, leidžia ne tik išvirti bulves greičiau, bet ir padaro jas minkštesnes ir skanesnes.

3 patarimas: negailėkite priedų

Bulvių košė bus labai gardi, jei pridėsite pieno, sviesto ar grietinėlės. Svarbiausia yra išlaikyti ją šiltą, kitaip rizikuojate sugadinti minkštą bulvių tekstūrą.

Pašildykite sudedamąsias dalis ir tik tuomet įdėkite į košę. Be to, patiekalas gali būti dar skanesnis, jei pridėsite minkšto sūrio ar grietinės.

4 patarimas: suteikite kvapą

Kad bulvių košė turėtų stipresnį aromatą, įdėkite pusę nulupto svogūno į vandenį verdant bulves. Virimo pabaigoje tiesiog išimkite svogūną.

5 patarimas: nekaloringi priedai

Sviestas ir pienas yra daug kalorijų turintys maisto produktai. Tačiau juos galima pakeisti paprastomis pasukomis.

6 patarimas: švelniai pakratykite

Bulvių košės gaminimo procesas reikalauja specialios priežiūros. Nenaudokite smulkintuvo per intensyviai, bet bandykite kuo geriau jas sutrinti.

Švelniai sutraiškykite gabalėlius, bet nepersistenkite: pernelyg sutrintos bulvės taps lipnios ir netolygios.

7 patarimas: vandens nupylimas

Tinkama bulvių košės turi turėti tam tikrą tekstūrą ir ji neturi būti per sausa. Nebijokite nupilti visą vandenį ir gauti sausą masę – tokiais atvejais padėtį ištaisys pienas.

Tikimės, kad mūsų paprasti patarimai padės jums paruošti skanią bulvių košę.

Ar turite savo paslapčių, kaip pagaminti pačią skaniausią bulvių košę?

Pasidalinkite patarimais komentaruose!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...
---