Tai labai sveikas, gaivus ir lengvai paruošiamas gėrimas. Airanas, sveikiausias gėrimas pasaulyje, tampa vis populiaresnis. Dėl geros priežasties! Jis turi daug sveikatą stiprinančių savybių ir yra mažai kaloringas, todėl puikiai tiks savo figūra besirūpinantiems žmonėms.
Jį paruošite per kelias sekundes. Pagrindinėje versijoje reikia tik 2 ingredientų. Jei esate pieno produktų gerbėjas, jums jis tikrai patiks ir į savo racioną mielai įtrauksite sveikiausią gėrimą pasaulyje. Štai viskas, ką turėtumėte žinoti apie jį.
Iš kur atsirado sveikiausias gėrimas pasaulyje?
Airanas yra tradicinis turkiškas gėrimas. Jis populiarus daugelyje Artimųjų Rytų šalių, taip pat Balkanuose. Gėrimas iš vandens ir natūralaus jogurto yra subtilaus, šiek tiek rūgštaus ir sūraus skonio. Jis patiekiamas su kebabais ir kitais tradiciniais turkiškais patiekalais. Tai taip pat puikus priedas prie bulvių, duonos ir kitų miltinių patiekalų ar ant grotelių keptų patiekalų. Ypač verta jį gerti karštomis dienomis, nes jis puikiai vėsina ir atgaivina.
Kodėl verta gerti airaną?
Airanas, be malonios atgaivos karštomis dienomis, daro labai teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Ne be reikalo jis laikomas sveikiausiu gėrimu pasaulyje. Jis pagamintas iš pieno produktų, jame yra vitaminų A, D ir B grupės vitaminų, gyvų bakterijų, kalcio, natrio ir baltymų. Dėl to jis stiprina imunitetą, gerina žarnyno judrumą ir virškinimą, saugo nuo viduriavimo ir vidurių užkietėjimo. Airanas taip pat teigiamai veikia kraujotakos sistemą, mažina per aukštą kraujospūdį ir blogojo cholesterolio kiekį. Tai savo ruožtu sumažina aterosklerozės ir daugelio kitų ligų išsivystymo riziką. Gėrimas padeda išvengti osteoporozės, o kai kurių nuomone, jis labai padeda kovojant su pagiriomis. Jame mažai kalorijų (priklausomai nuo naudojamo jogurto rūšies ir kiekio, 100 g yra nuo 20 iki 50 kcal).
Kaip pasigaminti sveikiausią gėrimą pasaulyje?
Airano paruošimas yra labai paprastas. Pagrindinė gėrimo versija susideda iš 2 ingredientų – natūralaus jogurto (geriausia graikiško) ir vandens (geriausia gazuoto). Ruošdami jį, turite atsiminti keletą dalykų.
- Jogurtą sumaišykite su vandeniu santykiu 2:1 arba 1:1, priklausomai nuo to, kokią gėrimo konsistenciją norite pasiekti. Pavyzdžiui, jei sunaudosite apie 2 stiklines vandens 400 ml jogurto, airanas bus mažiau kaloringas ir gaivesnis. Jei tam pačiam jogurto kiekiui sunaudosite 1 puodelį vandens, gausite gana tirštos konsistencijos ir didesnio kaloringumo skystį.
- Nepriklausomai nuo ingredientų proporcijų, juos gerai išmaišykite, kad ant viršaus susidarytų putos. Tai ženklas, kad gėrimas yra paruoštas.
Atminkite, kad airanas turėtų būti patiekiamas šaltas. Geriausia jį ruošti su tinkamai atšaldytais ingredientais arba patiekti su ledo kubeliais.
Ką galima pridėti į airaną?
Norėdami jį šiek tiek paįvairinti, į sveikiausią pasaulyje gėrimą galite įdėti dar keletą ingredientų. Dažniausiai į jį dedama šiek tiek druskos, citrinos ar laimo sulčių, taip pat mėtų lapelių. Kai kurie žmonės mėgsta gerti saldų airaną, todėl jie naudoja saldiklį arba prideda vaisių, pavyzdžiui, mangų. Kiti mėgsta aštrų airaną, todėl jį pagardina pipirais ir net… česnaku. Viskas priklauso nuo individualių geriančiojo pageidavimų. Tačiau atminkite, kad visi priedai, išskyrus druską, yra modifikacijos, viršijančios tradicinę turkišką gėrimo versiją.