Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Svogūnus dedu į šaldiklį. Taip padedu savo akims

Tai pagrindinis daugelio patiekalų ingredientas, todėl kasdien sunaudojame keletą svogūnų. Nepaisant daugybės privalumų, jis turi vieną minusą – priverčia verkti. Papasakosime jums vieną gudrybę, kaip laikyti svogūnus, kad neverktumėte juos pjaustydami?

Keptų svogūnų aromatas visada patraukia dėmesį, tačiau pats pjaustymo procesas nedžiugina. Ši daržovė išskiria lakiuosius junginius, kurie dirgina nosį ir akis. Dėl to pradedame verkti ir trinti akis, o tai dar labiau pablogina situaciją. Tik vienas paprastas triukas ir problema išnyks.

Kodėl reikia šaldiklyje laikyti svogūnus?

Prieš pjaustydami svogūną, 15 minučių padėkite jį į šaldiklį ir tik tada išimkite. Žema temperatūra sulėtina chemines reakcijas ir neleidžia greitai išsiskirti dirginantiems junginiams. Paprastai daugelis žmonių turi savo svogūnų pjaustymo būdus. Kai kurie žmonės užsideda plaukimo akinius ar net visas nardymo kaukes. Iš šono jie atrodo komiškai, bet tai efektyvus metodas, dėl kurio svogūnas nedirgina akių. Pjaustant daržoves svarbu, kad peilis visada būtų aštrus. Nuo to priklauso, kiek laiko užtruks susmulkinti svogūną, o ilgai to daryti niekas nenori.

svogūnus

Kaip pjaustyti svogūną?

Viskas priklauso nuo to, kokią šios daržovės formą mėgstate. Yra keletas būdų, kaip pjaustyti svogūnus.

  • Nulupkite svogūną, perpjaukite jį per pusę ir išilgai, o tik tada pasukite į šoną ir pradėkite pjauti skersai. Tokiu būdu gausime tobulus kubelius.
  • Išilginės juostelės. Apatinę dalį palikite nepjaustytą, o tada daržovę apverskite ir pradėkite pjaustyti skersai. Tai užtikrins, kad svogūnas būtų tolygiai supjaustytas juostelėmis.
  • Tiesiog nulupkite ir supjaustykite svogūną labai plonai. Dėl to jis puikiai tinka salotoms ar sumuštiniams.
  • Dar galite svogūną perpjauti per pusę, o paskui išilgai. Tada belieka jį pasukti 90 laipsnių kampu ir galite pjaustyti. Tai labai paprastas būdas.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---