Šie produktai neabejotinai gali būti laikomi sveikiausiais maisto produktais visoje mūsų planetoje. Juk posakis, kad esi tai, ką valgai, yra grynų gryniausia tiesa, tad turėtumėme tikrai gerai susimąstyti, ką dedamės į burną. Ne paslaptis, kad sveiki maisto produktai labai skiriasi nuo kitų produktų savo maistine verte. Kokius produktus privalome įtraukti į savo mitybą?
Citrinos
Vienoje citrinoje yra daugiau nei 100 procentų vitamino C dienos normos. Tikriausiai žinote, kad vitaminas C yra geriausias antioksidantas ir vaistas nuo bet kokio pobūdžio uždegiminių procesų. Be to, jis kontroliuoja cholesterolio kiekį jūsų kraujyje ir padeda raiščiams bei kaulams išlikti elastingiems.
Brokoliai
Viename puodelyje brokolių yra daugiau kaip 100 procentų vitamino K dienos normos ir 200 procentų vitamino C, kurio brokoliuose yra net daugiau nei citrinose. Įdomu tai, kad brokoliuose yra daugiau baltymų nei jautienoje. Šioje daržovėje gausu naudingų mikroelementų ir vitaminų.
Juodas šokoladas
Juodasis šokoladas gali padėti išvengti peršalimo! Unikalios šokolado savybės tuo nesibaigia. Mokslininkai įrodė, kad juodas šokoladas yra naudingas širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai. Jame yra flavonoidų, biologiškai aktyvių medžiagų, kurios padeda trombocitams veikti ir neleidžia jiems nusilpti, o tai apsaugo kraujagysles nuo kraujo krešulių susidarymo, tad reguliarus tamsaus šokolado vartojimas gali apsaugoti jus nuo širdies priepuolių.
Bulvės
Bulvės gali labai skirtis dėl jose esančių medžiagų kiekio, tačiau tai yra patikimas maistinių skaidulų ir sudėtinių angliavandenių šaltinis. Bulvės taip pat turi kitų naudingų dalykų – folitų ir vitamino A.
Lašiša
Idealus baltymų ir omega-3 riebalų šaltinis, mažinantis bet kokių ligų riziką. Lašiša yra produktas, kurio pagrindu galite susidaryti visą dietą. 100 gramų lašišos filė per dieną gali užkirsti kelią visų su amžiumi susijusių ligų išsivystymui, įskaitant Alzheimerio sindromą ir senatvinę sklerozę.
Graikiniai riešutai
Sveiki maisto produktai nėra vien daržovės ir žuvis. Maži graikinių riešutų branduoliai yra neįtikėtinai maistingi, galintys patenkinti žmogaus omega-3 riebalų rūgščių poreikį. Graikiniai riešutai ir riešutai apskritai yra puiki baltymų alternatyva vietoj mėsos.
Avokadas
Actekai avokadus vadino auacatl – „miško aliejumi“. Šis pavadinimas stebėtinai tiksliai tinka šiam vaisiui, kuris yra unikalus produktas, galintis suteikti kūnui didžiulį vitaminų, mikroelementų ir sveikųjų riebalų kiekį, kuris gali normalizuoti ir pagerinti medžiagų apykaitą. Avokaduose yra daug kalio ir glutationo, kuris yra galingas antioksidantas.
Česnakai
Česnakas turi natūralių lakiųjų junginių, kurie gali suaktyvinti centrus kovai su bakterijomis. Taip pat jis padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir kontroliuoti kraujospūdį.
Špinatai
Špinatuose yra liuteino ir zeaksantino – galingų antioksidantų, kurie yra naudingi akių raumenų sveikatai ir normaliam funkcionavimui. Konservuoti špinatai, kurie taip patiko jūreivis Popajui, yra ne mažiau naudingi nei švieži – fermentacija išskiria angliavandenių junginius, kurie yra nepaprastai reikalingi maisto virškinimui.
Pupelės
Pupelės yra pagrindinis augalinių baltymų šaltinis. Nebūtina jų valgyti kiekvieną dieną. Keturi puodeliai pupelių per savaitę sumažina širdies priepuolio riziką 22 procentais. Be to, pupelės yra geriausia organizmo valymo ir apsaugos nuo vėžio bei piktybinių navikų priemonė.
Sveiki maisto produktai mūsų organizmui duoda labai daug naudos. Ar vartoje šiuos produktus?