Šiandien norime su jumis pasidalinti puikiu patarimu, kaip šaldyti uogas (šiuo atveju -avietes). Šiam būdui net nereikia cukraus!
Prisirinkę aviečių iš karto jų neplaukite ir sudėję ant rankšluostuko patikrinkite, ar nėra sugedusių uogų. Palikite uogas valandai pastovėti ir tik tada pradėkite jas ruošti. Padalinkite turimas uogas į dvi krūveles. Pirmojo turėtų būti didesnės ir gražesnės uogos.
Tada gerąsias uogas sudėkite į silikoninę formą, kad jos uždengtų kone visą dugną.
Likusias avietes sudėkite į trintuvą ir sutrinkite.
Gautą masę užpilkite ant aviečių ir laikykite šaldiklyje 2-3 valandas. Ant silikoninės formelės uždėkite ką nors kieto, kad aviečių tyrė neišbėgtų. Tam puikiai tiks pjaustymo lentelė.
Kai masė užšals, išimkite ją iš formelės ir sudėkite į sandarius plastikinius arba vakuuminius maišus. Kai norėsite uogų, pasiimsite ir atsišildysite tiek, kiek reikės.
Tuomet uogas galėsite pasigardinti ir cukrumi. Neišmeskite aviečių lapų, susidžiovinkite juos, vėliau galėsite pasidaryti labai skanios arbatos.
Sužinoję šią informaciją, nuo šiol citrinas šaldysite ir jūs
Mes žinome, kad žiemą reikia valgyti citrinas, pageidautina šviežias. Tačiau mažai žmonių žino, kad sušaldytos jos yra geresnės.
Visos maistinės medžiagos ir mikroelementai randami citrinos žievelėje, kuri paprastai yra išmesta. Bet tai negerai! Citrinų žievelės yra dar naudingesnės nei jos kūnas.
Įsivaizduokite – produktas, kuriame yra daug vitaminų A, B6, C ir E, geležies, cinko, kalio, pluošto ir baltymų, yra šiukšlinėje.
Vertingiausi – flavonoidai ir limonoidija – kartu su žievelėmis siunčiami į šiukšliadėžę. Tačiau šie junginiai kovoja su laisvaisiais radikalais ir užkerta kelią patogeniškos mikrofloros augimui.
Pagal mokslinius tyrimus, medžiagos, kurios yra citrusinių vaisių sudėtyje, užkerta kelią navikų augimui ir diabeto vystymuisi, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir kraujo spaudimą. Ir net prisidėti prie svorio netekimo!
Citrinose yra daugiau kaip 22 priešvėžiniai junginiai, įskaitant vitaminą C, glikozidus, pektiną ir limoneną.
Citrinų rūgštis taip pat naudojama kosmetikos reikmėms – odos balinimui. Siekiant išsaugoti visas naudingas citrinos žievelės savybes, citrinos turėtų būti užšaldytos.
Štai kaip tai padaryti teisingai:
1) Norėdami užšaldyti, paimkite tik subrendusias citrinas . Pernelyg sunokusios nėra tinkamos, nes jau prarado kai kurias naudingas savybes ir skonį.
Atminkite: geriau rinktis storos odos citrinas – jos laikomos naudingesnėmis. Paprastai jos turi sunkų paviršių.
2) Atidžiai apžiūrėkite citrinos žievelę . Ji neturėtų turėti jokios žalos, ypač rudų dėmių
3) Gerai nuplaukite šaldymui pasirinktas citrinas šiltu tekančiu vandeniu . Kai tai darote, naudokite standų šepetį.
4) Leiskite citrinoms išdžiūti. Po to tęskite šaldymą.
5) galite užšaldyti citrinų skilteles:
- nuplauti ir supjaustyti gabaliukais į dvi dalis;
- Pjaustykite griežinėliais ant plokščios plokštelės, kad jos nesiliestų vienas su kita; įdėkite į šaldiklį plokštelę;
- Po 24 valandų nuimkite plokštelę, užšaldytus griežinėlius sudėkite į šaldiklio maišus, juos sandariai uždarykite ir grąžinkite į šaldiklį.
6) Jūs galite užšaldyti tik žievelę :
- nuimkite džiovintą žievelę iš nuplautos ir džiovintos citrinos, naudodami trintuvę arba kitą įtaisą, tuo pačiu metu stenkitės nesugadinti baltos žievelės dalies;
- Į maišus supakuota tarkuota žievelė ir siunčiama į šaldiklį.
7) Jei norite taupyti laiką , įdėkite nuplautą citriną į šaldiklį tam tikrą laiką, poto sutrinkite.
Paruoštą masę įdėkite į porcijas ar talpyklas, sandariai uždarykite ir grąžinkite atgal į šaldiklį.
Užšaldymas leidžia išlaikyti didžiausią naudą sveikatai gaminyje. Tokie vaisiai nekenkia, jei tik jie buvo aukštos kokybės ir buvo laikomi ne ilgiau nei per nustatytą laiką.