Ruošiant žalumynus žiemai, norisi išsaugoti jų sultingumą ir maistines medžiagas. Paprasčiausias žalumynų užšaldymas ne kartą padės virtuvėje ruošiant padažus, pirmąjį ir antrąjį patiekalus, taip pat marinuojant ar net kepant pyragus.
Metodas yra geras ir tuo, kad praktiškai nereikalauja nieko, tik pačių žalumynų. Jei norite užšaldyti 300 gramų žalumynų (šiuo atveju mes šaldėme krapus ir kalendras), mums reikia tik 100 gramų druskos. Prieš pradėdami dirbti, kruopščiai nuplaukite žalumynus, tada viską smulkiai supjaustykite, neatskirdami lapų. Tokiu pačiu būdu galite užšaldyti visiškai bet kokius žalumynus ir žoleles, pradedant petražolėmis ir baigiant svogūnų laiškais ar bazilikais.
Dabar mums reikia konteinerių šaldymui. Iš esmės galite naudoti panaudotus pieno butelius: jie turi platų kaklelį, tai yra patogu, o dangtelis labai sandariai užsidaro.
Tačiau geriausias variantas būtų panaudoti lygius ir gofruotus maišelius sandarinimui ir vakuumavimui. Bet kurio iš variantų procesas ir toliau išliks tas pats: pirmiausia sudėkite žalumynus į pasirinktą indą, labai atsargiai uždarykite (neturėtų būti oro patekimo) ir nedelsdami dėkite į kamerą.
Vaizdo įrašas: