Pageltę agurkų lapai dažnai sukelia nerimą sodininkams. Keletas patarimų, kaip to išvengti.
1 patarimas
Išdygus daigams, kol jie dar auga, palaistykite agurkus tokiu mišiniu.
Sudėtis:
30 lašų jodo
20 g ūkinio muilo
1 l pieno
Supilkite viską į vandens kibirą. Tokia sudėtimi laistykite kas 10 dienų.
2 patarimas
Vakare pamerkite duonos kepalą į vandens kibirą, ryte duoną išminkykite, įpilkite nedidelį kiekį jodo. 1 l mišinio praskieskite vandens kibiru ir apipurkškite agurkus.
Likusį skystį galite laikyti vėsioje vietoje. Su šiuo skysčiu apipurkškite agurkus kas 2 savaites ir iki rudens augalų viršūnės išliks žalios.
3 patarimas
2 litrus išrūgų ir 150 g cukraus praskieskite vandens kibire. Apipurkškite ir laistykite agurkus. Po šio apdorojimo agurkai vėl formuoja žiedus ir brandina vaisius.
4 patarimas
Sudėkite 700 g svogūnų lukštų į 10 litrų vandens kibirą ir užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir laikykite 12-14 valandų.
Nukoškite, nusunkite lukštus. Praskieskite vandeniu: 1 l mišinio – 4 litrai vandens. Apipurkškite agurkus ir dirvą.
5 patarimas
Apipurkškite ir paliekite agurkus išrūgų tirpalu: 1 litras išrūgų 5 litrams vandens.
6 patarimas
Reguliuokite drėgmę: jei gelsta, gali būti, kad agurkai neturi pakankamai vandens, arba vanduo laistymui yra per šaltas.