Šiandien prekybos centrų vitrinos yra užpildytos vištienos mėsa. Ir visi žinome, kad gamintojai ne visada sąžiningai konkuruoja tarpusavyje.
Jie maitina naminius paukščius hormonais ir antibiotikais. Šie viščiukuose gali išbūti daugiau nei vieną savaitę.
Kaip apsisaugoti ir kokių atsargumo priemonių imtis? Kenksmingas medžiagas iš vištienos galima pašalinti tiesiog namų virtuvėje.
Sultinys
Jei verdate parduotuvėje pirktą vištieną, geriau nenaudoti jos sultinio. Jame nėra nieko naudinga. Virimo metu visi toksinai išplaunami iš mėsos ir patenka tiesiai į sultinį.
Sriubai rekomenduojama naudoti naminių paukščių mėsą.
Kepta vištiena
Jei nuspręsite gaminti keptą vištieną, išvalykite vidaus organus. Nes būtent ten susikaupę toksinai. Taip pat rekomenduojame pašalinti odą.
Tirpalas toksinams pašalinti
Pamirkykite vištieną tirpale. Tam reikia 1 litro gryno vandens ir kelių šaukštų druskos. Taip pat pridėkite 1/4 citrinos sulčių.
Pamerkite vištieną į tirpalą 2 valandoms. Išpilkite tirpalą. Padarykite naują ir mirkykite vištieną dar valandą ar dvi.
Naminius paukščius rekomenduojama mirkyti mineraliniame vandenyje. Taip ne tik išvalysite kenksmingas medžiagas, bet ir mėsa taps minkštesnė.