Prieš keletą metų sviestas buvo vienas iš labiausiai aptariamų produktų, mat kilo daug abejonių dėl jo naudos.
Daugelis sviestą pašalino iš savo mitybos, mat padidėjo baimė nutukti ir susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.
Naudingos sviesto savybės
Laimei, dabar šis produktas yra aktyviai naudojamas ir įrodyta, jog sviestas pilnas naudingų medžiagų. Papasakosime apie pačias geriausias sviesto savybes:
kaloringas ir lengvai virškinamas produktas, kuris suteikia sotumo jausmą be persivalgymo;
sudėtyje yra riebalų rūgščių, kurios suteikia energijos. Tai yra gerieji riebalai, tad jie nesikaupia ant pilvuko ar kitose srityse.
sudėtyje yra vitaminų A ir D, taip pat neseniai atrastas vitaminas K2, kuris yra susijęs su kalcio metabolizmu ir labai reikalingas kaulams;
sviestas yra konjuguotos linolo rūgšties šaltinis, kuris yra gyvybiškai svarbus širdies veiklai ir padeda išvengti vėžio;
teigiamas poveikis virškinimo traktui, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir viduriavimo;
sumažina širdies ir kraujagyslių ligų, taip pat širdies priepuolių, riziką;
daug antioksidantų, kurie padeda išvengti aterosklerozės vystymosi.
Visas šias naudingas sviesto savybes pasisavinsite, jei naudosite aukštos kokybės produktą.
Deja, nesąžiningi gamintojai prideda daug kitų ingredientų, kurie padidina sviesto svorį, bet ne jo naudą žmogui.
Iš dalies dėl šios priežasties sviestas buvo priskiriamas prie nenaudingų produktų.
Kaip pasirinkti kokybišką sviestą?
atidžiai perskaitykite, kas parašyta ant pakuotės: riebalų mišinys ir margarinas nėra sviestas;
jei yra pasirinkimas, paimkite sviestą, supakuotą į foliją, nes jis yra mažiau jautrus saulės spinduliams;
Jei perkate sveriamą sviestą, atkreipkite dėmesį į jo išvaizdą: ant jo neturėtų būti drėgmės lašelių.
labai blyškus arba labai geltonas sviestas turi įspėti. Natūralus sviestas bus šiek tiek gelsvas, šiek tiek tamsesnis vasarą.
Jei vieną kartą išbandysite tikrą sviestą, visada galėsite jį atskirti nuo kitų produktų.