Daugelis iš mūsų ryte mėgstame išgerti kavą. Ir puodelį pietų metu. Ir gal po pietų. Jei tai apie jus – paskaitykite ir pasidarykite puikią kavą!
Kiekvieną dieną visame pasaulyje daugiau kaip 2,25 mlrd. žmonių išgeria puodelį kavos.
Bet kas gali pasigirti, kad kavą moka paruošti, kaip barista? Ekspertai iš Harrogate Taylors ir Oksfordo universiteto pranešė, ką galima padaryti, kad būtų pagerintas kavos skonis.
Ir čia yra pagrindinės paslaptys.
1. Pasirinkite tinkamas kavos pupeles.
Pageidaujamas iš Kolumbijos . Jos yra labiausiai kvapnios.
2. Sumalkite kavą namuose.
Skonis bus labiau prisotintas. Kavą galite malti taip, kaip norite.
3. Pasirinkite tinkamą kavos aparatą.
Tinkamas kavos virimo aparatas – skanios kavos receptas.
4. Tinkamas laikas.
Įpilkite kavos tiksliai ir palikite 4 minutes. Ne daugiau, nes gėrimas bus kartus.
5. Naudokite filtruotą vandenį.
Tai suteiks gėrimui „švaraus“ kavos skonio.
6. Įpilkite pieno.
Bet ne per daug riebalų. Naudokite pagal skonį.
Kokių kavos paslapčių žinote jūs?