Tačiau, kaip atskirti, kuris medus yra natūralus, o kuris vis gi dirbtinis? „Maisto apsaugos inspekcija“ atlikto tyrimą, kuriame nustatė, kad daugiau kaip 76% rinkoje parduodamas medus yra dirbtinis.
Štai keletas būdų, kurie padės namuose paties aptikti netikrą medų:
– Jei medus nesikaupia laiku, tai yra suklastotas.
– Į stiklinę vandens įdėjote šaukštą medaus, o jei jis iškart ištirpto, vadinasi medus yra nenatūralus.
– Į stiklinę vandens įlašinkite keletą lašų acto ir įpilkite medaus. Jei medus pradeda putoti, tai yra ženklas, kad jis nėra ekologiškas.
– Į stiklinę vandens įpilkite medaus ir keletą lašų jodo. Jei medaus spalva taps mėlyna, jis tikrai nebus natūralus.
– Atsargiai patikrinkite produkto etiketę. Jei jame yra didelis fruktozės kiekis, kukurūzų sirupas arba gliukozė, venkite jo.