Home Patarimai Senovinis metodas, kuris padės išsaugoti česnako derlių ištisus metus: daržovės išliks šviežios ir sultingos!

Senovinis metodas, kuris padės išsaugoti česnako derlių ištisus metus: daržovės išliks šviežios ir sultingos!

0
Senovinis metodas, kuris padės išsaugoti česnako derlių ištisus metus: daržovės išliks šviežios ir sultingos!

Nėra nieko geriau už šviežius vaisius ir daržoves iš savo sodo. Jei daržoves tinkamai laikysite, šviežiu derliumi galėsite mėgautis ištisus metus. Šį kartą mes jums papasakosime, kaip tinkamai laikyti česnakus, kad jie visą žiemą išliktų švieži: į pagalbą reikės pasitelkti mūsų močiučių naudotas gudrybes.

1 žingsnis

Pirmiausia česnakus būtina paskleisti sausoje, vėsioje vietoje.

Labai svarbu tai, kad česnakai būtų tinkamai išdžiovinti, nes tik tuomet galėsime būti ramūs, kad jis išsilaikys pakankamai ilgą laiką.

Nepamirškite, kad laikyti galima tik sveikus, akivaizdžių pažeidimų neturinčius česnakus.

2 žingsnis

Nulupkite viršutinį česnakų sluoksnį, nupjaukite stiebą ir šaknį.

3 žingsnis

Česnakai turėtų būti suskirstyti į 3 grupes.

Tų česnakų, kurie yra įskilę ir kurių skiltelės atsiskiria, negalima laikyti kartu su kitais česnakais. Tokius česnakus reikia kuo greičiau suvartoti.

Antrajai grupei priskirkite tuos česnakus, kurie turi keletą pažeidimų, o trečiajai grupei – tik sveikus česnakus, kuriuos bus galima laikyti per žiemą.

4 žingsnis

Paimkite sveiką česnaką ir sudeginkite likusią kiekvienos galvutės šaknį virš žvakės.

Tai apsaugos nuo virusinių ir grybelinių ligų.

5 žingsnis

Paimkite sausą, sterilizuotą trijų litrų stiklainį.

Ant dugno įberkite vieną šaukštą švarių sausų medžio pelenų.

Česnako galvutėmis užpildykite maždaug pusę stiklainių talpos.

Įberkite dar šaukštą pelenų ir pakratykite.

Vėl dėkite česnako galvutes.

6 žingsnis

Neuždarydami dangtelio palikite indą vėsioje, sausoje vietoje.

Tai – geriausias česnako laikymo būdas, dėl kurio česnakai visada išliks švieži!

Išbandykite ir tuo įsitikinsite patys.

Sėkmės!

Skaitytojų patarimai

„Laikau česnakus sausame stikliniame inde jo neuždengusi. Česnakai turi būti puikiai išdžiovinti. Jie puikiai išsilaiko iki kito derliaus“.

„Česnakus  laikau 3 litrų talpos induose. Įdedu marlės gabalėlį arba kelis popierinio rankšluosčio lapus. Neseniai pabaigiau naudoti praėjusių metų derliaus česnakus“.

„Vadovaujuosi močiutės patarimu – supinu česnakus ir pakabinu vėsioje, sausoje patalpoje. Tai – laiko patikrinta praktika“.

„Gerai išdžiovintą česnaką dedu į sausą stiklainį ir uždengiu medvilniniu skudurėliu. Česnakai puikiai išsilaiko iki naujo derliaus ir dar ilgiau. Tokį laikymo būdą renkuosi jau ne vienerius metus“.