Paruoškite tobulus raugintus agurkus.
Raugiant agurkus galima įdėti krapų, krienų, česnakų ir čili pipirų, tačiau labai rekomenduojame pridėti ir šių lapelių.
Būtent šie lapeliai padės paruošti dar geresnį raugą.
Raugiant agurkus labai naudinga įdėti juodųjų serbentų lapų.
Tai suteikia agurkams specifinį aromatą ir skonį.
Apie šią gudrybę papasakojęs virėjas juodųjų serbentų lapus deda į stiklainių apačią.
Jis taip pat įdeda krapų, česnakų ir krienų.
Serbentų lapai turi įtakos ne tik skoniui, bet ir agurkų traškumui.
Jie nebūna minkšti išėmus juos iš stiklainio.
Agurkus ant serbentų lapų sudėkite balta puse į apačią.
Ant viršaus uždėkite krienų, čili pipirų ir krapų.
Taip pat galite pridėti kitų prieskonių.
Į vieną litrą vandens dėkite šaukštą akmens druskos.
Supilkite raugą ir palaukite 3-4 dienas.
Rauginti agurkai – ir skanūs, ir sveiki
Rauginti agurkai – sveikas užkandis, kurį ruošia dauguma šeimininkių.
Toks užkandis yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas.
Raugintuose agurkuose yra vitaminų C, A, E, K, taip pat ir folio rūgšties.
Be to, juose gausu kalio, kalcio, fosforo ir magnio.
Raugintų agurkų skystis saugo nuo mikozės, gali padėti nuo migrenos ir gerklės skausmo.
Maža to, šios daržovės gali padėti sustiprinti imunitetą.