Ar esate pasiruošę mėgautis žiemos pasakomis? Geras maistas visada padės pakelti nuotaikas ir sureguliuoti energiją. Pavyzdžiui, šis pyragas – pasakos įsikūnijimas!
Kad gautusi skanus pyragas su obuoliais ir marcipanu, mums reikia:
Tešlai:
- 300 g miltų
- 200 g minkšto sviesto
- 1 kiaušinis
Įdarui:
- 400 g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 1 kiaušinio trynys
- 40 g cukraus
- citrinos žievelės – pagal skonį
- 50 ml amareto
- 1 pudingo miltelių paketas
Keptiems obuoliams:
- 150 g cukraus miltelių
- 200 g maltų migdolų
- 50 ml amaretto
- 7 obuoliai
- 4 cinamono lazdelės
- Migdolų griežinėliai
Paruošimas:
- Pirma reikia minkyti tešlą: sumaišykite miltus, sviestą ir kiaušinį į tankią masę ir vieną valandą palikite šaldytuve. Kai tešla tampa tankesnė, ją sukočiokite ir įdėkite į kepimo formos dugną (apie 28 cm skersmens). Per visą dugno paviršių su šakute padarykite skylutes ir 20 minučių kepkite tešlą 175 ° C temperatūroje.
- Sumaišykite įdarą: grietinę, kiaušinius, trynį, cukrų, citrinos žievelę ir amaretą – turėtumėte gauti vienodą masę. Į jį įpilama pudingo miltelių. Kai tešla yra paruošta, užpildykite formą su gautu kremu.
- Dabar gaminkime marcipaną: sumaišykite cukrų su migdolais ir amaretu, kol gaunama labai tanki homogeninė masė. Tai gali užtrukti. Jei masė nėra tiršta, pridėkite daugiau amareto. Tačiau būkite atsargūs – marcipanas neturėtų būti pernelyg lipnus.
- Iš obuolių išimame šerdį. Apatinę dalį supjaustėme taip, kad ji būtų plokščia, o obuolys tvirtai stovėjo torto apačioje.
- Marcipaną įdėkite į tuščią obuolių šerdį ir įdėkite nedidelį cinamono lazdelės gabalėlį. Įdėkite obuolius į tortą taip, kad jie būtų tolygiai paskirstyti ant jo – vienas centre, o likę apskritime. Tortą supilkite migdolų gabaliukais ir įdėkite į orkaitę: 50 minučių 170 ° C temperatūroje.
- Obuoliai, marcipanai, cinamonas – šis tortas bus jūsų žiemos šventės atradimas. Skanaus!