Pasibaigus derliaus nuėmimo sezonui, daugeliui iš mūsų prikaupia visokių vaisių, šakniavaisių. Daugelis taip pat užsiaugina ir česnakų. Deja, bet laikui bėgant jie gali pradėti džiūti arba pūti. Tačiau vis dar yra būdas išsaugoti česnakus, ar kada nors bandėte uos užšaldyti? Sušaldyti česnakai nepraranda savo savybių, kvapo ar skonio. Jei teisingai juos užšaldysite, tai taip pat supaprastins maisto gaminimą ateityje.
Jums reikės:
- mėsmalės
- plastikinio maišelio.
Pirmiausia reikia paruošti česnaką užšaldymui. Norėdami tai padaryti, nulupkite ir nuplaukite česnakus, tada perleiskite juos per mėsmalę. Jei neturite mėsmalės, galite naudoti trintuvą arba česnako smulkintuvą.
Tada į maišelį įdėkite nedidelę porciją česnako, užteks trijų šaukštų. Česnaką paskirstykite maišelyje plonu lygiu sluoksniu.
Tada paimkite liniuotę ir maišelyje esantį česnako sluoksnį padaliname kubelių porcijomis. Tada padėkite česnaką į kamerą.
Taip laikant česnakui nieko nenutiks. Be to, turėsite česnako „pakuotę“, iš kurios nesunkiai galėsite išsiimti reikiamą porciją. Taip pat labai patogu naudoti česnaką šioje formoje, nes prireikus tiesiog dedate kvadratą į patiekalą. Česnako nereikės lupti ar spausti.
Vaizdo įrašas: