Išradingos virėjos pasidalino paprasta gudrybe, kaip išsaugoti žalumynus, kurių nereikia, iki kito maisto ruošimo.

REKLAMA

Kad nereikėtų išmesti žalumynų, taupios namų šeimininkės perprato gudrybę, kurią naudoja net garsūs virtuvės šefai.

Jei patiekalas jau išvirtas, ištroškintas ar iškeptas, o ant pjaustymo lentos yra krūva papildomai susmulkintų ir nebereikalingų žolelių, metas išsitraukti alyvuogių aliejų ir ledų formeles.

REKLAMA

Likusias žoleles atsargiai sudėkite į formelių dalis. Pripildykite maždaug pusę kubelio dydžio. Tada žalumynus užpilkite alyvuogių aliejumi ir įdėkite į šaldiklį.

Po užšaldymo kubelius sudėkite į maišelį ir grąžinkite į šaldiklį. Ten kubeliai galės būti laikomi šaldiklyje tol, kol jų prireiks.

REKLAMA

Aliejuje esančios prieskoninių žolelių porcijos gali būti ilgai saugomos ir visada bus po ranka, kai šeimininkei reikės imtis naujo kulinarinio eksperimento.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].