Ko gero pastebėjote, kad kai kurių stačiakampių arba kvadratinių pjaustymo lentelių viename gale yra skylutė. Paprastai skylutės yra plastikinėse pjaustymo lentelėse. Tikėtina, ši skylutė praverčia, kai nusprendžiate pakabinti lentelę ant kabliuko. Žinoma, tai yra geriausias sprendimas norint geriau organizuoti erdvę virtuvėje. Tačiau pjaustymo lentelės skylutė turi dar vieną įdomią funkciją.
Kam skirta pailga skylutė pjaustymo lentelėje?
Supjaustę bet kokius produktus galite per lentoje esančią skylutę suberti juos į dubenį ar puodą. Dėl to stalviršio ar viryklės nesutepsite sultimis, tekančiomis iš daržovių ar mėsos. Juk neretai taip nutinka, kai pakreipiate lentą, bandydami suberti maistą į keptuvę ar kitą indą. Tačiau beriant susmulkintus maisto produktus per pjaustymo lentos skylutę, nereikės pakreipti lentos ir išvengsite nereikalingo valymo.
Keletas naudingų maisto gaminimo gudrybių
- Virtą vištienos ar kalakuto krūtinėlę susmulkinkite su virtuviniu elektriniu smulkintuvu. Tai jums tikrai patiks.
- Jei neturite popierinių formelių ir norite išsikepti naminių keksiukų, tešlą supilkite į tuščiavidures apelsinų ar mandarinų puseles. Galite juos kepti orkaitėje arba ant grotelių.
- Mielinė tešla ilgiau išliks šviežia ir bus puri, jei vietoj pieno įpilsite kefyro.
- Vakarykštė pica gali greitai atgauti šviežumą. Tiesiog įdėkite ją į mikrobangų krosnelę su stikline vandens. Garuojantis skystis nusės ant picos ir padarys plutą traškesnę.
- Šaldytuve gvakamolė nepakeis spalvos, jei į ją įdėsite avokado kauliuką ir uždengsite maistine plėvele.
- Nelaikykite pieno šaldytuvo durelėse. Nuolat jas darinėjant, pienas bus veikiamas temperatūrų skirtumų ir greičiau suges.