Aliuminio folija – tai priemonė, kurią kiekvienas turi savo virtuvėje ir kuri gali būti naudojama namuose, sode ir kitose vietose. Tačiau dažniausiai ją naudojame maistui vynioti ir norime, kad tai būtų kiek įmanoma patogiau. Šiandien parodysime, kaip ją išpakuoti, kad būtų malonu, o ne sunku ja naudotis.
Aliuminio folija yra kiekvienoje namų virtuvėje
Aliuminio folija pirmą kartą buvo pagaminta 1903 m. Prancūzijoje. Greitai tapo aišku, kad ji puikiai tinka maisto produktams, pvz., batonėliams ir saldainiams pakuoti. Antrojo pasaulinio karo metu įvairių šalių kariuomenės abiejose barikadų pusėse šį gaminį naudojo įvairioms reikmėms. Pavyzdžiui, iš bombonešių buvo mėtomos folijos juostelės, kurios klaidino priešo radarų sekimo sistemas. Žinoma, aliuminio folija gali būti naudojama įvairiais būdais – nuo akivaizdžių (maisto produktų pakavimui) iki itin novatoriškų (karinės paskirties). Tačiau šiandien parodysime, kaip patogiai naudoti aliuminio foliją.
Aliuminio folija ir sunkumai ją išvyniojant
Jei naudojate aliuminio foliją, problema, su kuria dažniausiai susiduriate tikriausiai yra ta, kad ją nepatogu išvynioti. Kai tai darote, folija labai dažnai susisuka per visą pakuotę, todėl dar sunkiau atplėšti reikiamą gabalėlį. Paprastai nepadeda ir plėvelės pašalinimas nuo pakuotės. Priešingai, tai gali tik apsunkinti visą darbą ir užtrukti dar ilgiau. Tačiau yra paprastas būdas, apie kurį dauguma žmonių nežino.
Daugumos aliuminio folijos pakuočių šonuose yra nepastebimi skirtukai, kuriuos galite lengvai įstumti į vidų.
Jei tai padarysite, pakuotės viduje esantis plėvelės ritinėlis nejudės, todėl puikiai išsivynios. Jums nebereikės susidurti su slystančiu ritinėliu ir bus daug lengviau atplėšti būtent tokį gabalėlį, kokio norite. Ši paprasta gudrybė puikiai veikia ir padeda daugelį dalykų virtuvėje atlikti daug patogiau. Be to, jums bus patogiau pakuoti sumuštinius pusryčiams ir priešpiečiams.