Home Patarimai Pasakykite tai tiems, kurie atsisako vartoti lašinius: šio produkto nauda yra tiesiog stebinanti!

Pasakykite tai tiems, kurie atsisako vartoti lašinius: šio produkto nauda yra tiesiog stebinanti!

0
Pasakykite tai tiems, kurie atsisako vartoti lašinius: šio produkto nauda yra tiesiog stebinanti!

Mūsų seneliai kiaulienos lašinius valgydavo kur kas dažniau nei mes, tačiau jų nevargino daugybė ligų ir sveikatos problemų, kurios šiandien aktualios daugybei žmonių.

Šie kiaulienos riebalai savaime visai nekenkia sveikatai: veikiau priešingai.

Žinoma, šį produktą reikėtų vartoti saikingai, tačiau galite maloniai nustebti, kokia yra šio produkto nauda.

Kuo naudingi kiaulienos lašiniai?

– stiprina imuninę sistemą

– juose yra Omega-6 riebalų rūgščių, kurios saugo širdį ir padeda sumažinti kenksmingo cholesterolio kiekį kraujyje

– juose yra vertingos arachidono rūgšties

– stiprina kraujagyslių sieneles ir didina jų elastingumą, reguliuoja kraujospūdį ir teigiamai veikia smulkiuosius raumenis

– šis produktas yra itin naudingas rūkantiems žmonėms, nes juose yra seleno, kuris neleidžia oksiduotis ir mažina neigiamą rūkymo poveikį organizmui

–  lašiniuose yra B grupės vitaminų, ypač vitamino B3

–  padeda sugerti alkoholio perteklių organizme ir greitai sumažina jo lygį

– lašiniuose taip pat yra hialurono rūgšties, kuri padeda kovoti su raukšlėmis

– jei lašinius vartosite saikingai (rekomenduojama dozė yra maždaug 30 gramų), tikrai nereikės jaudintis, kad priaugsite svorio. Priešingai: tai labai teigiamai veikia medžiagų apykaitą

Įsigykite kokybiškų lašinių

Jei pirksite žalius lašinius iš mėsininko, pirkite su oda.

Iš šio produkto paruošite puikią šaltieną.

Tai labai naudinga raiščiams, kremzlėms ir kaulams.

Taip pat galėsite pasigaminti naminių taukų, kurie bus kur kas geresnis pasirinkimas nei augaliniai riebalai, kuriuos dažniausiai naudojame kepimui.

Geriausias pasaulyje receptas

Maždaug 200 g kiaulienos lašinių be odos supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.

Nuolat maišydami kaitinkite ant liepsnos.

Leiskite virti ant ugnies, kol pamatysime pirmuosius spirgučių kontūrus.

Tai užtrunka ilgai, todėl reikia šiek tiek kantrybės, bet jus motyvuos malonus kvapas.

Nupilkite išsiskyrusią skystą masę, kurią naudokite vietoj augalinio aliejaus.

Į puodą atsargiai įpilkite kelis šaukštus pieno.

Tai reikalinga tam, kad spirgučiai neprisviltų.

Lengvai pasūdykite, nusausinkite ir dėkite spirgučius ant duonos.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].