Paruošti kvapnią mėsą, kuri tirpsta burnoje – ne kiekviena šeimininkė moka. Net kokybiškas produktas gali būti netyčia sugadintas, jei jis nėra tinkamai paruoštas. Tačiau yra paprastas triukas, kurio dėka mėsa visada bus sultinga ir minkšta.
Koks tai triukas?
Nedaug žmonių žino, kad paprasti kavos tirščiai gali būti puikus marinato komponentas. Šis ingredientas naudojamas ruošiant bet kokios rūšies mėsą.
Kava padeda suminkštinti audinio pluoštus, todėl mėsa tampa neįtikėtinai minkšta ir sultinga. Nebijokite sugadinti patiekalo: priešingai, mėsa įgis originalų poskonį.
Kaip teisingai naudoti tirščius
Iš kavos reikia paruošti marinatą. Norint tai padaryti, kavos tirščiai yra sumaišomi dubenyje su nedideliu kiekiu maistinio acto, druskos ir prieskonių.
Vietoj druskos galite dėti sojų padažo. Pastebėtina, kad šiam receptui netinka kava, patiekiama su cukrumi. Ta pati taisyklė galioja gėrimams su pienu ar grietinėle.
Taip pat pasirūpinkite, kad marinatas būtų vandeningos konsistencijos, jog galėtumėte be didesnių sunkumų aptepti mėsos gabaliukus.