Kiekvienas žingsnis link sveikesnio gyvenimo būdo yra tikrai pagirtinas. Galima atrasti kone kiekvieno patiekalo sveikesnę alternatyvą, todėl visada vertėtų apie tai susimąstyti. Kiaušiniai yra reguliariai vartojami kone kiekvienoje virtuvėje, ir mitybos specialistai sutinka, kad šio maisto produkto tikrai nereikia atsisakyti. Nors riebaluose kepti kiaušiniai nėra pati geriausia idėja, tačiau kiaušinių paruošimo būdų yra gerokai daugiau: pamirškite vien tik kietai virtus kiaušinius – šių maisto produktų paruošimo būdų yra gerokai įdomesnių!
Garuose virti kiaušiniai
Jums reikės:
Porcelianinių indelių
Kiaušinių
Puodo
Vandens
Didesnio sieto.
Užvirkite puode esantį vandenį, uždėkite sietą. Į porcelianinius indelius įmuškite po vieną kiaušinį, sudėkite indelius ant sieto. Uždenkite dangtį ir palaukite 6 minutes. Kiaušiniai jau paruošti!
Samtyje virti kiaušiniai vos per 1 minutę
Užvirkite puode esantį vandenį, įmuškite kiaušinį į samtį, ir palaikykite virš vandens maždaug 1 minutę.
Kiaušinio trynys išorėje, o baltymas – viduje?
Mums įprasta, kad nulupus kiaušinį pirmiausią randame baltymą, o tik vėliau – trynį. Vis dėlto, galite paruošti ir tokius kiaušinius, kurie tarsi prieštarauja gamtos dėsniams. Garantuojame: tai tikrai nustebins jūsų svečius!
Kaip tą padaryti? Visą informaciją rasite šiame vaizdo įraše:
Kiaušinių gėlytės
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Išplakite kiaušinių baltymus, pilkite ant kepimo skardos, ir ant kiekvieno baltymų „debesėlio“ atsargiai padėkite kiaušinio trynį. Kepkite apie 5 minutes.
Kiaušinių vyniotinis
Į plastikinį maišelį arba kepimo rankovę įmuškite 3 kiaušinius, įdėkite smulkintų žalumynų, įtarkuokite sūrio. Užriškite plastikinį maišelį ar kepimo rankovę, suplakite turinį, ir panardinkite į verdantį vandenį. Po kelių minučių ištraukite maišelį, atvėsinkite, ir nuimkite polietileno sluoksnį. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Neįprastas omleto kepimo metodas
Jums reikės:
4 kiaušinių;
1 šaukštelio druskos;
2 šaukštų sviesto;
2 šaukštų grietinės.
Kaip gaminti?
Į indą įmuškite kiaušinius, įdėkite lydyto sviesto, grietinės ir druskos. Viską gerai išplakite. Įkaitinkite keptuvę. Jei keptuvės paviršius nėra lipnus, aliejaus netepkite. Paimkite sietelį, ir per jį perleiskite kiaušinių masę į keptuvę. Omletas bus purus kaip niekada!
Spalvingi įdaryti kiaušiniai
Išvirkite kiaušinius, perpjaukite pusiau. Atskirkite kiaušinių trynius. Baltymus pamirkykite ciberžolių ir burokėlių sultyse – kiaušinių baltymai nusidažys ryškiomis spalvomis. Sutrinkite kiaušinių trynius, sumaišykite su garstyčiomis ir majonezu. Gauta mase įdarykite nudažytus kiaušinių baltymus.
Dar daugiau triukų: