Kaip pašildyti ryžius mikrobangų krosnelėje, kad jie nesuliptų? Pasirodo, tam yra labai paprastas būdas.
Ilgagrūdžiai ryžiai pasižymi tuo, kad po virimo būna birūs ir grūdeliai nesulimpa. Dėl to jie yra daugelio patiekalų priedas ar net pagrindas. Tačiau kai suvalgome ne visą porciją iš karto, ryžiai praranda birią konsistenciją. Atvėsę ji dažniausiai sulimpa į masę, kuri neatrodo labai tinkama vartoti. Kaip tada atkurti norimą konsistenciją?
Būdas, skirtas ryžiams pašildyti mikrobangų krosnelėje
Geriausias būdas pašildyti ryžius yra naudoti mikrobangų krosnelę. Pirmiausia sudėkite ryžius į dubenį. Tada uždėkite ant jų ledo kubelį ir uždenkite kepimo popieriumi. Įdėkite dubenį į mikrobangų krosnelę ir įjunkite. Tirpstantis ledo kubas pradės garuoti ir atlaisvins ryžių struktūrą. Jie vėl taps biriais ir puikiai tinkamais vartoti.
Mažai žinomi ryžių panaudojimo būdai
- Kai kuriose vazose ar buteliuose yra daug mažų kampelių, kuriuos sunku išvalyti. Tam naudokite ryžius. Įdėkite du šaukštus šio produkto į vazą, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite 15 minučių. Tada uždenkite vazą, gerai suplakite ir išpilkite ryžius su vandeniu.
- Elektrinio smulkintuvo peiliukai laikui bėgant atšimpa. Norėdami juos paaštrinti, į prietaisą supilkite pusę puodelio ryžių ir viską maišykite 2 minutes.
- Iš ryžių galite pagaminti puikų krakmolą. Stiklinę ryžių užpilkite trimis litrais vandens ir virkite apie 30 min. Ryžiai turi laisvai plūduriuoti vandenyje. Viską nukoškite. Atskieskite baltąjį vandenį, gautą verdant ryžius, ir naudokite kaip krakmolą.
- Kepdami pyrago pagrindą galite uždėti popierių su ryžiais. Baltosios sėklos gali sėkmingai pakeisti pupeles.
- Ryžiai pagreitina vaisių nokimą. Į dubenį suberkite ryžius ir ant jų išdėliokite bananus, mandarinus ar avokadus. Nepamirškite, kad vaisius palikote, nes kartais jie gali sunokti greičiau nei per 24 valandas.
- Nėra nieko blogiau už sušlapintą telefoną. Jūs jį išgelbėsite, įdėdami jį į dubenį, pilną neapdorotų ryžių. Jie sugers visą vandenį ir po kelių dienų jūsų įranga turėtų veikti.