Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip pasigaminti tobulą omletą: nedarykite šių 3 klaidų

Omletas yra puikus patiekalas pusryčiams, ypač dėl to, kad jis tinka prie daugybės kitų produktų. Deja, bet tikrai ne kiekvienas moka pagaminti omletą teisingai, todėl neretai galima nusivilti jo skoniu ar konsistencija. Iš tiesų omleto kokybė prastėja dėl gaminimo procese labai dažnai daromų kelių klaidų.

Drėgmės perteklius

Kai kurie, gamindami omletą, į jį įpila daugiau pieno, nes mano, kad taip jis taps minkštesnis ir skanesnis, tačiau iš tiesų omletas gražiai neiškils, nes jame bus per daug drėgmės. Tad jei norite gauti gražų ir skanų omletą – pilkite tik tiek pieno, kiek reikia. 

Maišymas

Kai kurie žmonės omletą maišo su rankiniais ar elektriniais plaktuvais, tačiau vis dėlto reikėtų apsiriboti paprasta šakute. Putos, kurios susidaro maišant kiaušinį, neleis kepant omletui iškilti.

Temperatūra

Labai svarbus etapas yra ir omleto kepimas. Pirmiausia turite stipriai įkaitinti keptuvę – tam naudokite aukščiausią kaitrą. Sudėjus omleto masę, kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---