Omletas yra puikus patiekalas pusryčiams, ypač dėl to, kad jis tinka prie daugybės kitų produktų. Deja, bet tikrai ne kiekvienas moka pagaminti omletą teisingai, todėl neretai galima nusivilti jo skoniu ar konsistencija. Iš tiesų omleto kokybė prastėja dėl gaminimo procese labai dažnai daromų kelių klaidų.
Drėgmės perteklius
Kai kurie, gamindami omletą, į jį įpila daugiau pieno, nes mano, kad taip jis taps minkštesnis ir skanesnis, tačiau iš tiesų omletas gražiai neiškils, nes jame bus per daug drėgmės. Tad jei norite gauti gražų ir skanų omletą – pilkite tik tiek pieno, kiek reikia.
Maišymas
Kai kurie žmonės omletą maišo su rankiniais ar elektriniais plaktuvais, tačiau vis dėlto reikėtų apsiriboti paprasta šakute. Putos, kurios susidaro maišant kiaušinį, neleis kepant omletui iškilti.
Temperatūra
Labai svarbus etapas yra ir omleto kepimas. Pirmiausia turite stipriai įkaitinti keptuvę – tam naudokite aukščiausią kaitrą. Sudėjus omleto masę, kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo.