Ar nulupę bulves visada išmetate lupenas? Šiame straipsnyje papasakosime, kodėl neturėtumėte taip daryti! Lupenas galite panaudoti, vienas virėjas papasakojo, kaip! Pasirodo, per kelias minutes galite paversti jas skaniu skanėstu. Nedvejokite ir išbandykite, pavyzdžiui, kad ir šį vakarą!
Ingredientai:
- Bulvių lupenos;
- Druska ir pipirai;
- Paprikos prieskoniai;
- Čiobreliai;
- Kitos žolelės pagal skonį;
- Alyvuogių aliejus.
Gaminimas:
Švarias lupenas sudėkite į dubenį.
Sumaišykite su prieskoniais ir druska.
Sudėkite visus kitus likusius prieskonius ir žoleles.
Galiausiai įpilkite alyvuogių aliejaus.
Kruopščiai viską sumaišykite.
Sudėkite bulves ant kepimo popieriaus ir dėkite į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite kelias minutes. Skanaus!
Kaip dar galima panaudoti bulvių lupenas?
Bulvių lupenos gali būti labai naudingos ir augalams. Yra keletas priežasčių, kodėl turėtumėte naudoti bulvių lupenų trąšas. Pirmiausia, tai yra lengviausios pasigaminti ir pigiausios trąšos. Antra, lupenos sugeba sunaikinti bakterijas dirvožemyje.
Be to, dirvožemyje taip bus išsaugotos visos maistinės medžiagos.
Jam paruošti tereikia vandens ir bulvių žievelių. 1 litrui vandens reikės maždaug 3–6 bulvių žievelių.
Toks vanduo yra pilnas mineralų ir maistinių medžiagų lengvai įsisavinamoje formoje, kuri suteiks jūsų augalams greitą impulsą augti ir žydėti.
Nulupkite bulves ir supjaustykite lupenas mažesniais gabalėliais.
Sudėkite jas į puodą ir išvirkite.
Tada uždenkite puodą ir leiskite vandeniui atvėsti.
Vandenį laistymui naudokite kas 15 dienų. Skystį šaldytuve galite laikyti 15-20 dienų.
Vaizdo įrašas: