Atkreipkite dėmesį!
Medus, kruopštaus bičių darbo rezultatas, neabejotinai yra vienas iš naudingiausių žemės produktų, kuris turi daugybę naudos sveikatai.
Jis gali būti naudojamas įvairioms ligoms gydyti. Tačiau rinkoje yra daug rūšių netikrų medų, ženklinamų kaip ekologiški ir siūlomų mažomis kainomis.
Komercinis apdorojimo procesas pašalina visas medaus priemaišas, įskaitant žiedadulkių ir vaško pėdsakus
Manoma, kad infiltracija yra svarbu, norint pailginti produkto galiojimo trukmę ir užkirsti kelią kristalizacijai, tačiau jos metu taip pat pašalinama daugybė sveikatai naudingų medaus savybių.
Matyt, šis procesas padeda nuslėpti medaus kilmės šalį. Kinijos gamintojai užkrėtė medų antibiotikais ir nelegaliais metalais, kad jį importuotų.
Štai kodėl visi turime vengti šio medaus, nes žiedadulkių užteršimo atveju svarbu stebėti ir analizuoti produkto kilmę.
Štai keletas būdų, padedančių aptikti netikrą medų
Jei medus nesikristalizuoja su laiku, jis yra netikras.
Į stiklinę vandens įdėkite šaukštą medaus ir jei jis ištirpsta, vadinasi, yra netikras.
Į stiklinę vandens įlašinkite keletą lašų acto ir įpilkite medaus. Jei medus pradeda putoti, tai yra aiškus ženklas, kad jis nėra ekologiškas.
Į stiklinę vandens įdėkite medaus ir įlašinkite keletą lašų jodo. Jei medaus spalva tampa mėlyna, jis yra sumaišytas su kukurūzų krakmolu.
Atsargiai patikrinkite produkto etiketę. Jei sudėtyje yra daug fruktozės, kukurūzų sirupo arba komercinės gliukozės, venkite jo.