Dažniausiai po kepimo keptuvėje lieka daug aliejaus, kurį gaila išmesti. Aliejų verta saugoti, be to, tai padės sutaupyti pinigų. Papasakosime, ką daryti su panaudotu aliejumi.
Tikrai kiekvienas susidūrė su dilema, ką daryti su aliejumi po gaminimo. Vieni negalvodami išpila jį į kanalizaciją, o kiti galvoja apie pakartotinį panaudojimą. Daugumoje greito maisto restoranų jis nekeičiamas po kiekvieno naudojimo ir yra naudojamas kelis kartus.
Kodėl neturėtumėte pilti aliejaus į kriauklę?
Dažniausiai aliejus yra pilamas į kriauklę ar klozetą, pamirštant visą vamzdžių ir nuotekų sistemų mechanizmą. Be to, nekreipiama dėmesio į tai, kad riebalai netirpsta vandenyje, o nusėda vamzdžių šonuose. Be aliejaus, ten yra ir maisto likučių bei plaukų. Šis junginys gali lengvai užkimšti vamzdžius ir sukelti jums problemų. Deja, tokiu atveju jums jau sunkiai kas padės…
Ką daryti su aliejumi po kepimo?
Po naudojimo aliejų verta supilti į butelį ar stiklainį, o po to išmesti. Jei nenorite išmesti aliejaus, galite iš jo pagaminti ūkinį muilą. Geriausiai tiks rapsų aliejus, nes gerai putos.
Jei retkarčiais išpilate aliejų į kriauklę, į vamzdyną įpilkite 1 puodelį kepimo sodos, tada užpilkite actu ir maždaug 10 minučių leiskite vandenį. Praėjus šiam laikui, įpilkite verdančio vandens. Taip sumažinsite vamzdžių užsikimšimo riziką.
Aliuminio folija ir panaudoti riebalai
Jūs galite lengvai supilti aliejų į aliuminio foliją. Pakanka ja iškloti kriauklės angą prie kanalizacijos, sukuriant savotišką dubenį, o tada pilti aliejų. Po kurio laiko, kai jis atvės, susukite foliją į rutulį ir išmeskite į šiukšlių dėžę. Taip atsikratysite riebalų ir neužkimšite kriauklės.