Be šios įrangos sunku įsivaizduoti kasdienį gyvenimą. Dėl šaldytuvo maistas išsilaiko ilgiau. Patikrinkite, kokia turėtų būti temperatūra šaldytuve. Žema temperatūra atitolina maisto gedimą, todėl maistas šaldytuve gali išsilaikyti gana ilgai. Taip pat svarbu, kur laikomi konkretūs produktai, nes neteisingas jų išdėstymas gali pagreitinti gedimo procesą. Temperatūra yra labai svarbi.
Teisingas daiktų išdėstymas
Verta prisiminti, kad šaldytuvas nėra šaldiklis ir jo užduotis – vėsinti produktus. Kai viduje per žema temperatūra, maistas praranda maistinę vertę, o kai per aukšta – jis genda. Verta paminėti, kad apatinėse lentynose yra didesnė drėgmė ir žemesnė temperatūra, nes čia nusileidžia atvėsęs oras. Šios lentynos skirtos šviežiai mėsai, žuviai ir pieno produktams. Kita vertus, viršus turėtų būti naudojamas gaminiams, kurių galiojimo laikas yra ilgas ir kurių nereikia daug šaldyti, pvz., uogienėms ar gėrimams laikyti. Stalčiai ant durų idealiai tinka laikyti padažams.
Kokia turėtų būti temperatūra šaldytuve?
Svarbu, kad temperatūra nenukristų žemiau 0 laipsnių. Ji neturėtų viršyti 8 °C, nes tada pradės daugintis bakterijos. Todėl geriausia laikyti maistą 0–8 °C temperatūroje. Verta prisiminti, kad atskirų vietų šaldytuve temperatūra gali skirtis. Taip yra dėl įrenginio mechanizmo ir šilto oro judėjimo aukštyn, o šalto – žemyn. Rinkoje esantys šaldytuvai gali būti konfigūruojami išoriškai. Šiuolaikinės technologijos šaldytuvuose nesibaigia, nes gamintojai naudoja LED apšvietimą, kad prailgintų produktų šviežumą. Ekspertai rekomenduoja, kad temperatūra šaldytuvo viduje būtų nuo 3 iki 5 laipsnių. Per maža temperatūra generuoja nereikalingas energijos sąnaudas.