Vasaros pradžia visada siejama su lauke auginamomis braškėmis. Braškės suteikia vasarai ypatingą aromatą ir skonį!
Daugelis žmonių vasarą braškes valgo kilogramais ir pamiršta kitas uogas. Tam yra priežastis, nes braškės turi daug naudingų savybių.
Tačiau vertėtų prisiminti ir tai, kad braškės ne visuomet naudingos.
Braškių nauda
Braškės laikomos antioksidantinėmis uogomis, kuriose gausu kalio. Taip pat braškės gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų bei insulto riziką.
Braškės turi teigiamą poveikį vidurių užkietėjimo sumažinimui, padeda pripildyti kūną drėgme ir reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Folio rūgšties buvimas braškėse daro jas naudingas nėščioms moterims. Braškės gerai valgyti ir dėlto, nes jos stiprina kaulus bei gerina regėjimą ir atmintį.
Kam susilaikyti nuo braškių
Braškių auginimui naudojami pesticidai. Jie ne tik padidina užauginamų braškių kiekį, bet ir pritraukia parazitus, nes uogos tampa ypač patrauklios vabzdžiams, paukščiams ir graužikams.
Naudinga valgyti braškes tiems, kurie gauna antihipertenzinį gydymą, nes braškės gali sustiprinti tablečių poveikį kraujospūdžio mažinimui.
Braškių neturėtų naudoti tie žmonės, kurie serga gastritu, skrandžio opa ar inkstų ligomis.
Taip pat rekomenduojama braškių nevalgyti mažiems vaikams ir žindančioms moterims, nes braškės yra stiprus alergenas.
Žinoma, jei viską vartosite su saiku, tuomet ir braškes galite valgyti be jokios baimės.