Sveiki, sultingi, intensyviai raudoni pomidorai. Nepriklausomai nuo to, ar jie auginami sode, ar balkone, jie visada skanūs. Juos galima valgyti vienus, taip pat naudoti kaip priedą prie daugelio patiekalų. Mes papasakosime, kaip lengvai nuimti pomidorų odeles.
Vieni nulupa odelę nuo pomidorų, kiti nesivargina to daryti. Jos pašalinimas gali būti šiek tiek sudėtingas. Atskleisime, kaip tai padaryti lengvai ir mėgautis mėgstamų daržovių skoniu.
Kaip nulupti pomidorus?
Dažniausiai šiam tikslui naudojamas verdantis vanduo, kuris užpilamas ant pomidoro, o tada nuo jo švelniai ir lėtai pašalinama odelė. Tačiau tai nėra vienintelis būdas. Odelė, nors ir visiškai valgoma, patinka ne visiems. Ypač vaikams ji gali nepatikti. Pamirškite apie pomidorų garinimą ir kruopštų odelės pašalinimą. Išbandykite visiškai kitą būdą. Jums reikės tik mikrobangų krosnelės. Pirmiausia nuplaukite pomidorus, kuriuos norite nulupti, tada nuimkite stiebus ir šiek tiek įpjaukite juos įstrižai. Tada įdėkite daržoves į mikrobangų krosnelę ir vienai minutei įjunkite prietaisą visu galingumu. Kai baigsis laikas, išimkite pomidorus. Iš karto pastebėsite, kad odelė nusilupa pati!
Kaip dar nulupti pomidorų odelę?
Jei neturite mikrobangų krosnelės, galite naudoti dar vieną būdą. Tereikia paimti daržovių tarką ir pradėti ant jos tarkuoti pomidorą. Darykite tai švelniai ir taip, kad pabaigoje odelė liktų jūsų rankose. Jei planuojate ruošti pomidorų sriubą ar padažą, tiesiog sutrinkite juos kartu su odele. Virimo metu odelė nusiima pati, o tada tereikia pomidorų masę pertrinti per sietelį. Dabar jūs žinote visus pomidorų lupimo būdus. Jei ieškote būdo patiekti pomidorus vasarą, rekomenduojame juos supjaustyti, pagardinti druska ir pipirais bei įdėti mocarelos sūrio griežinėlių. Tai tradicinis, lengvas itališkas užkandis. Puikiai tinka karštai vasaros dienai.