Pasirodo, net profesionalūs virėjai ne visada žino, kaip tinkamai išvirti ryžius kaip garnyrą. Tačiau su šiuo produktu turite būti labai atsargūs. Nedaug žmonių žino, kad ryžiuose yra arseno. Todėl gaminimo metu padarytos klaidos gali gerokai pakenkti mūsų sveikatai.
Žinoma, visi žinome, kad ryžiai yra absorbentas. Jis puikiai sugeria toksinus ir taip valo mūsų organizmą. Tačiau lygiai taip pat jie sugeria visas kenksmingas medžiagas iš dirvožemio. Pavyzdžiui, arseną, trąšos ir pesticidus. Arsenas taip pat naudojamas konteineriams, kuriuose vežami ryžiai, apdoroti. Tai daroma tam, kad pelės nevalgytų šio produkto.
Todėl ryžius reikia plauti po tekančiu vandeniu tol, kol taps visiškai skaidrūs. Balta danga turėtų visiškai išnykti. Jei jums reikia greitai paruošti ryžius, galite naudoti šį metodą. Pavyzdžiui, kinai ir japonai ryžius paprastai plauna mažiausiai septynis kartus. Geriausia juos per naktį mirkyti vandenyje. Tai ne tik sumažins arseno koncentraciją 80%, bet ir jų gaminimas užtruks tik 13 minučių. Išmirkyti ryžiai taip pat daug skanesni nei tiesiog virti.
Kaip tinkamai virti ryžius kaip garnyrą, kad būtų pašalintas arsenas?
Vandens ir ryžių santykis turi būti 5:1 Tai yra, vandens turi būti 5 kartus daugiau nei grūdų. Mirkykite juos per naktį.
Ryte ryžius nuskalaukite, kol vanduo bus visiškai skaidrus. Tada ryžius reikia išdžiovinti servetėlėmis arba virtuviniu rankšluosčiu. Galiausiai į puodą sudėkite 1 dalį ryžių ir užpilkite 1,5 dalimi šilto vandens. Druskos įberkite pagal skonį. Kai vanduo užvirs, uždėkite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Taip virkite 10–15 minučių, bet jokiu būdu nenuimkite dangčio.
Štai ir viskas, skaniausių ir sveikiausių ryžių gaminimo receptas – tiesiai jums prieš akis. Linkime gero apetito!