Moteris darydavo viską taip, kaip mama ją išmokė vaikystėje. Tačiau prieš kelias dienas žinoma virėja, turinti ilgametę patirtį, jai paaiškino, kaip teisingai virti bulves.
Taigi, kokios buvo moters klaidos?
- Ji visada užpildavo bulves šaltu vandeniu.
- Ji virdavo dideles bulves.
- Užvirus vandeniui ji tuoj pat išjungdavo viryklę.
- Moteris visada nuskusdavo senas bulves, tačiau jas geriau virti neskustas.
- Druska turėtų būti dedama virimo pabaigoje, o ne pradžioje.
Virėjos patarimai dėl bulvių virimo
Pirma: bulves turite užpilti verdančiu vandeniu.
Jei užpilsite bulves šaltu vandeniu ir užvirsite, jos praras daug naudingų elementų ir ilgiau virs.
Antra: jei šiaip verdate bulves, neskuskite jų, nes tokiu atveju jos neteks per daug vitaminų. Bulves nuskusti reikėtų tik tuo atveju, jei norite gaminti bulvių košę.
Trečia: bulvėms užvirus nereikia nupilti vandens. Kitaip tariant, pats vanduo, išvirus bulvėms, turi išgaruoti. Šis momentas yra pats sunkiausias ir reikalauja kantrybės. Bet tokiu būdu bulvė pasisavins viską, kas naudinga.
Ketvirta: nenulupkite senų bulvių prieš jas virdami. Taip jos įsisavins daugiau vitaminų.
Penkta: virimo pradžioje įdėjus druskos galite akimirksniu sugadinti bulvių išvaizdą.
Šešta: kad bulvės būtų skanesnės, virimo pabaigoje į vandenį galite įberti supjaustytų svogūnų, įpilti truputį pieno ir įdėti gabaliuką sviesto.