Patarimas: Kepkite iškart du pyragus, nes šis pyragas greitai dings nuo stalo! 🙂
Šį receptą išmokino ir perdavė mano močiutė.
Siūlome kepti subtilų pyragą su uogomis. Kai daug uogų viduje – tai yra kažkas tobulo! Šiuo atveju mes naudojome saldžią vyšnią. Tačiau toks pyragas gali būti kepamas su kitu uogų užpildu. Abrikosai, slyvos, vyšnios, persikai – viskas tinka! Be to, įdaro sudėtyje gali būti vaisių.
Kaip ir visi kiti desertai su uogomis, šis pyragas skatina apetitą! Nepavyko nustoti valgyti. Subtili tešla, aromatinis užpildas, saldumo ir rūgštumo derinys – tai kažkas ypatingo! Pyragas tiesiog tirpsta burnoje.
Siūlome, pabandyti!
Sudėtis:
– 4 kiaušiniai;
– 250 g cukraus miltelių;
– 8 šaukštai. augalinis aliejus;
– 350 g miltų;
– 1 maišelis kepimo miltelių;
– 150 ml pieno;
– vienos citrinos žievelės;
– 1 kg vaisių.
Virimas:
1. Maišykite kiaušinius cukrumi. Palaipsniui supilkite augalinį aliejų. Įpilkite miltų su kepimo milteliais ir pienu (pagal skonį).
2. Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir padėkite tešlą ant kepimo formos, iš anksto suteptos.
3. Iš viršaus būtina nulupti nuluptus vaisius. Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Tikriname mediniu pagaliuku, ar iškepęs.
4. Paruoštą tortą reikia pabarstyti vanilės milteliais.
Skanaus!