Šis tortas bus mėgstamiausias jūsų šeimoje!
Be to, jis visiškai nesudėtingas.
Sudėtis:
- 100 g sviesto;
- 250 g cukraus;
- 7 šaukštai miltų;
- 7 šaukštai cukraus;
- 1 pakelis vanilinio cukraus;
- 6 kiaušiniai;
- citrinos žievelės;
- 1 šaukštelis maltų džiūvėsėlių
- 7 dideli obuoliai;
- 6 šaukštai vandens;
- obuolių sirupas.
Paruošimo būdas
Į 3 litrą formą įdėkite 100 g susmulkinto sviesto, 250 g cukraus ir džiūvėsėlių. Nuplaukite, nulupkite obuolius, supjaustykite šerdį ir padėkite juos ant viršaus.
Įdėkite į orkaitę ir leiskite sviestui ir cukrui ištirpti. Nors obuoliai yra orkaitėje, pabarstykite trynius su 7 šaukštais cukraus, lėtai įpilkite 3 šaukštus vandens ir maišykite.
Tada įpilkite miltų ir plaktų baltymų, sumaišytų su likusiais 3 šaukštais vandens.
Kruopščiai maišykite kremą. Išimkite obuolius iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, tada supilkite paruoštą grietinėlę ant obuolių ir viską įdėkite į orkaitę.
Kepkite žemoje temperatūroje.
Kai jis yra paraudęs, išimkite tortą iš orkaitės ir, jei norite, kad jis būtų sultingas, pabarstykite jį obuolių sirupu.
Leiskite jam atvėsti, tada galite papuošti tortą su plakta grietinėle.
Nepamirškite prieš kepdami įdėti kepimo popieriaus.
Skanaus!