Sakoma, kad įprotis yra antroji prigimtis. Kartais ką nors darome tik todėl, kad taip darė mūsų tėvai ar seneliai. Vis dėlto, turime sutikti, kad ne visi įpročiai yra naudingi, todėl šį kartą pakalbėsime apie tai, kuriuos jų vertėtų užmiršti.

REKLAMA

Blogi maisto gaminimo patarimai

Ingredientų kiekio matavimas stiklinėmis

Iki šiol internete galima rasti daugybę receptų, kuriuose ingredientai matuojami stiklinėmis ar puodeliais. Nors toks ingredientų kiekio matavimas gali atrodyti pakankamai tikslus, tačiau nereikėtų pamiršti, kad stiklinės ir puodeliai gali būti labai skirtingos talpos. Taip pat neretai maisto produktų kiekis gali būti matuojamas „iš akies“. Tai nėra pati geriausia mintis, ypatingai tada, jei išbandomi nauji patiekalų receptai. Jei norite, kad visi patiekalai pavyktų, naudokite virtuvines svarstykles.

REKLAMA

Sviesto atsisakymas

Kai siekiama, kad patiekalai būtų sveikesni ir mažiau kaloringi, neretai nusprendžiama atsisakyti sviesto. Vietoj jo gana dažnai yra naudojamas augalinis aliejus, tačiau tai tikrai nėra pati geriausia mintis. Deja, sviestą pakeitus aliejumi, patiekalų skonis dažniausiai būna ne toks, koks turėtų, todėl tokios minties geriausia atsisakyti.

Sodos gesinimas šaukšte

REKLAMA

Sodai sąveikaujant su rūgštimis išsiskiria anglies dioksidas, todėl tešla tampa puresnė. Jei soda gesinama šaukšte, o tuomet įmaišoma į tešlą, kepiniai gali ir neiškilti.  Jei norite, kad kepiniai visada pavyktų, vietoj sodos naudokite kepimo miltelius.

REKLAMA

Pamirškite „tobulą“ blynų tešlą

Prisiminkite posakį:  „tobulumas yra gėrio priešas“. Blynų tešlą tikrai ne visada pavyksta išmaišyti iki vientisos masės. Jei tešlą plaksite pernelyg ilgai, blynai gali būti pernelyg plokšti. Nesibaiminkite, jei blynų tešla neatrodo tobula, ir joje vis dar yra gumuliukų. Kepkite blynus iš „netobulos“ tešlos – rezultatas jus gali maloniai nustebinti.

REKLAMA

Daržovių ir grybų sūdymas

REKLAMA

Daržoves ir grybus reikia sūdyti pačioje kepimo pabaigoje. Jei grybus pasūdysite iš anksto, druska gali iš jų ištraukti pernelyg daug drėgmės.

REKLAMA

Kepimas alyvuogių aliejuje

Alyvuogių aliejus gana dažnai yra vertinamas kaip pati sveikiausia sviesto alternatyva, tačiau nereikėtų pamiršti, kad šis aliejus tinka anaiptol ne visų patiekalų ruošimui. Svarbu atminti, kad alyvuogių aliejaus degimo temperatūra yra gana žema, todėl šio aliejaus negalima naudoti kepimui.

REKLAMA

Makaronai su padažu

REKLAMA

Mums įprasta padažą užpilti ant išvirtų makaronų, tačiau italai, garsėjantys gardžiausiais makaronų patiekalais, elgiasi kitaip. Į verdantį padažą reikia sudėti apvirtus makaronus. Padažo aromatas įsigers į pačius makaronus, todėl patiekalo skonis bus kur kas geresnis.

REKLAMA

Sultinio ruošimas

Jei mėsą su daržovėmis įdėsite į verdantį vandenį, sultinys bus labai drumstas. Verčiau sudėkite ingredientus į šaltą vandenį, uždenkite  dangčiu ir virkite keletą valandų ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Štai – keletas blogų patarimų, kuriais galėjome vadovautis daugybę metų ir nė nenutuokti, kad kažką galima daryti kitaip. Pasirodo, klaidų darome net ir ruošdami elementarius patiekalus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].