Kaip išplauti virtuvės šluostes, kad pašalintumėte visus nešvarumus? Pažeistas medžiagas galima nesunkiai atgaivinti, tereikia jas palaikyti karštame vandenyje. Virtuvėje esantys gaminiai ir šiek tiek kantrybės jums tikrai pravers. Būtinai pasinaudokite patarimu, kurį man pasakė močiutė.
Jei virtuvėje kažkas išsiliejo, pirmiausia griebiamės kokios nors medžiaginės servetėlės. Dėl šios priežasties medžiaga greitai išsipurvina. Prieš išmesdami, pabandykite šluostę atgaivinti. Ji bus kaip nauja!
Virtuvės šluostes reikia skalbti tik tokiu būdu
Tamsios sultys, vynas ar riebalai yra dėmės, kurias sunku pašalinti iš audinių. Žinoma, jūs vis tiek galite naudoti šluostes, tačiau jos neatrodys estetiškai ant virtuvės stalviršio. Užuot leidę pinigus naujoms šluostėms, pabandykite jas atgaivinti senu būdu. Į didelį puodą įpilkite vandens, įlašinkite kelis lašus indų ploviklio ir pusę puodelio kepimo sodos. Sudėkite šluostes, tada uždėkite puodą ant ugnies ir virkite 20 minučių. Po tokios procedūros skystis puodo viduje bus tamsiai pilkas. Šluostės bus švarios ir tinkamos vėl naudoti, o virinimas papildomai dezinfekuos medžiagą. Mūsų močiutės šį metodą naudojo kiekvienam audiniui, kuris buvo labai nešvarus.
Kaip pašalinti riebalų dėmes? Jums reikės vandens ir ledo
Riebalai – viena iš tų medžiagų, kuri lengvai nepasiduoda. Dažnai dėmės nusivalo, bet riebus pyragas vis tiek gadina medžiagą. Tuomet verta naudoti šaltą vandenį su papildomais ledo kubeliais. Tiesiog įmeskite šluostes į puodą kelioms valandoms. Po kurio laiko paimkite antrą puodą, užpilkite karštu vandeniu, įpilkite šiek tiek indų ploviklio ir įdėkite šaltas šluostes į šiltą vandenį. Medžiaga patiria kažką panašaus į terminį šoką, o riebalai, patekę į audinius, išsiskiria lengviau. Šį būdą verta kartoti kartą per mėnesį, kad išvengtumėte nuolatinių nešvarumų.