Home Patarimai Mitybos specialistė pasakojo, kodėl su datulėmis reikėtų elgtis atsargiau

Mitybos specialistė pasakojo, kodėl su datulėmis reikėtų elgtis atsargiau

0
Mitybos specialistė pasakojo, kodėl su datulėmis reikėtų elgtis atsargiau

Datulės yra daugelio žmonių mėgstamas skanėstas ir gardus užkandis. Šis produktas ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Taip yra todėl, kad šiuose vaisiuose gausu maistinių skaidulų, kurios teigiamai veikia žarnyną.

Be to, datulės gerina miegą bei puikiai veikia odą. Tai per savo interviu pasakojo dietologė Angelika Duval. Gydytoja pridūrė, kad datulės taip pat puikiai tinka energijai padidinti. Tačiau su šiuo produktu jokiu būdu nepersistenkite. Galima suvalgyti 3-4 datules per dieną.

Su kuo tai susiję? Atsakymas iš tiesų paprastas. Visa problema – tai didelis šio skanėsto kaloringumas. 100 gramų datulių yra beveik 300 kalorijų. Jei persistengsite su datulėmis, tai gali sukelti virškinamojo trakto problemas.

Dėl diabeto, opų ir kitų negalavimų būtina iš anksto pasitarti su specialistu, ir tik po to datules įtraukti į savo racioną.

Geriau rinktis tamsius vaisius, kuriuos prieš valgant reikėtų nuplauti. Lipnus sluoksnis ant vaisių gali būti bakterijų veisimosi vieta.

Datulės turėtų būti valgomos atskirtas ir nedideliais kąsniais, kad jos būtų tinkamai suvirškintos. Jas galima derinti su vaisiais ar daržovėmis.