Jei žmogus atsisako mėsos ir kitų gyvūninės kilmės produktų, tada iš savo organizmo netenka baltymų, kalcio, cinko ir įvairių vitaminų. Tuo pačiu metu imunitetas silpnėja.
Gyvūniniuose baltymuose yra svarbių aminorūgščių. Todėl į savo racioną turite įtraukti mėsos, žuvies, kiaušinių, jūros gėrybių ir pieno produktų. Jei meniu trūksta raudonos mėsos, hemoglobino kiekis gali sumažėti. Iš augalinio maisto geležis pasisavinama mažiau. Tokį pareiškimą pareiškė mitybos specialistė.
Ji taip pat papasakojo, kaip gauti sveikų elementų be mėsos. Mitybos specialistė rekomendavo į racioną įtraukti ankštinius augalus, kuriuose gausu aminorūgščių. Daug naudingų elementų galima rasti žirniuose, avinžirniuose, sojos pupelėse ir riešutuose.
Puikus baltymų šaltinis yra grikiai, tofu, pupelės ir kt. Kaip pastebėjo specialistė, per dieną rekomenduojama suvalgyti bent vieną porciją augalinių baltymų.