Visi jau seniai įpratome, kad majonezas yra nesveikas pagardas, kurio geriau nedėti į patiekalus. Tačiau tuo atveju, jei majonezo sudėtis iš tiesų yra gera, produktas gali būti netgi naudingas sveikatai. Sveikas produktas turėtų būti gaminamas augalinių aliejų pagrindu. Tokiame produkte turi būti sveikų nesočiųjų riebalų, kurie būtini širdžiai, smegenims, nervų sistemai ir teigiamai veikia odą.
Plačiau apie tai papasakojo mitybos specialistas Aleksejus Kabanovas. Jis pabrėžė, kad majoneze yra ląstelių funkcijoms naudingo cholesterolio, kuris taip pat padeda gaminti naudingus elementus, pavyzdžiui, vitaminą D, vyriškus ir moteriškus hormonus.
Jei cholesterolio kiekis pas žmogų yra per mažas, tai taip pat gali būti pavojinga organizmui. Galimi nervų sistemos ir medžiagų apykaitos sutrikimai, žmogų taip pat gali ištikti depresija. Kaip pridūrė specialistas Aleksejus Kabanovas, per dieną galima suvalgyti iki trijų arbatinių šaukštelių majonezo.