Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Slaptas virėjo triukas, kaip iškepti minkščiausią ir skaniausią mėsą: net pati kiečiausia jautiena taps minkšta!

Norėtume su jumis pasidalinti puikiu mėsos paruošimo būdu, kurį nurodė profesionalus virėjas. Jis daug metų dirbo virtuvėje, ir išmokė kitus virėjus daugybės gudrybių ir įvairių maisto gaminimo triukų.

Tai – vienas iš naudingiausių patarimų!

Tai puiki gudrybė, padedanti greitai suminkštinti net labai kietus ar senus mėsos gabalus. Jį nuolat naudoja daugelis virėjų, ypač jautienai ir kiaulienai paruošti.

Jums tereikės įprasto ingrediento, kuris virtuvėje naudojamas visai kitam tikslui.

Kalbame apie kepimo miltelius!

Nors tai labai mažai žinomas mėsos minkštinimo būdas, kepimo milteliai gali per trumpą laiką suskaidyti baltymus ir pagerinti bei suminkštinti mėsos tekstūrą.

Juos  galima naudoti dviem būdais:

1 būdas:

Tiesiog pabarstykite mėsą kepimo milteliais, padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ir po to išimkite.

Tada mėsą kruopščiai nuplaukite ir galėsite ją naudoti taip, kaip ir ketinote.

2 metodas:

Sumaišykite kepimo miltelius su vandeniu.

Ingredientus naudokite tokiomis proporcijomis, kad gautumėte pastos konsistenciją.

Gerai aptepkite mėsą pasta ir 1-3 valandas palaikykite šaldytuve.

Tada nuplaukite ir naudokite mėsą kepimui, troškinimui ar kepimui ant grotelių.

Dėl kepimo miltelių mėsa bus tikrai minkšta ir labai skani. Būtinai pabandykite ir reguliariai naudokite šį būdą, kurį naudoja profesionalūs virėjai.

„Mano senelis į mėsą mėsos kukuliams dažnai įberdavo žiupsnelį kepimo miltelių. Jis sakė, kad tai yra jo paslaptis, nes kukuliai visada būdavo nuostabiai purūs ir minkšti.“

Maša T.

Mišinys, stebuklingai suminkštinantis net kiečiausią jautieną ir suteikiantis jai skonio

Šis nuostabus būdas slypi įprastame kivio vaisiuje, kurio niekada nepagalvotumėte sieti su jautiena. Tačiau rezultatas yra iš tiesų fantastiškas!

Mėsą galite tiesiog marinuoti kivių minkštime, o paskui ją apdoroti kaip įprasta – pagardinti prieskoniais ir įvairiomis žolelėmis. Tačiau mes su jumis norime pasidalinti puikiu profesionalaus virėjo, kuris nuolat naudoja marinavimo metodą su kiviais, receptu.

Jums reikės:

  • 1-2 kivių
  • 1-1,5 kg mėsos
  • Druskos
  • Prieskonių – juodųjų pipirų arba kitų įprastai naudojamų prieskonių
  • Rozmarinų
  • Svogūnų, česnakų

Gaminimo eiga:

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Nuplaukite kivius ir susmulkinkite juos elektriniu trintuvu. Į mėsą įberkite prieskonius ir druską.

Į kivių mišinį sudėkite mėsą.

Šį marinatą ant mėsos reikėtų palikti 30 minučių, jei mėsa labai kieta, galite marinuoti iki 1,5 valandos.

Tačiau ne ilgiau kaip 2 valandas, nes mėsa per ilgą laiką gali per daug suminkštėti.

Šis marinatas puikiai tinka ne tik kepant ant grotelių ar orkaitėje, bet ir kitaip ruošiant mėsą.

Patarimas:

Laikas yra taip pat labai svarbus, kad mėsa pakankamai gerai būtų apdorota.

Jautienai troškinti pakaks tik 40-50 minučių, o paprastai (pavyzdžiui, ruošiant guliašą) tai trunka iki 2-2,5 valandos.

Todėl turite būti atsargūs, kad mėsa neperkeptų, todėl svarbu to nepamiršti ir teisingai įvertinti laiką. Įvairios žolelės, baltasis vynas ir neįprasti prieskoniai marinatui taip pat yra labai svarbūs.

Štai dar keletas patarimų, po kurių net ir kiečiausia mėsa tirps burnoje!

Pomidorai

Pomidoruose yra daug natūralių rūgščių, todėl jų yra beveik visuose kepsnių padažuose. Mėsą įdėkite į smulkintų pomidorų tyrę arba į paprastą kečupą.

Alus

Kuo alus kartesnis, tuo geriau. Alus mėsai puikiai suteikia minkštumo, tačiau prieš kepant mėsą reikėtų bent valandą (geriausia – per naktį) marinuoti ją alaus marinate.

„Coca Cola“

Į šį gėrimą taip pat dedama rūgšties (ypač citrinos). Mėsa ne tik suminkštėja, bet ir suteikiama jai maloniai saldus karamelės skonis. „Coca colos“ skonis tinka ne visiems, todėl prieš tokį marinavimą turėtumėte žinoti, kad skonis iš tiesų bus šiek tiek kitoks nei tas, prie kurio esate pripratę (pasaldintas). Marinuokite 30 minučių.

Pasukos ir jogurtas

Šiuose produktuose esantis kalcis ir pieno rūgštys skaido mėsos baltymus ir minkština skaidulas. Be to, mėsa įgauna puikų skonį.

Druska

Druska skaido baltymus ir pagerina mėsos tekstūrą. Žalios mėsos negalima persūdyti, nes ji pasisavina tik tiek druskos, kiek jai reikia. Pabarstykite mėsą druska ir palikite marinuotis, o po to ją tiesiog nuplaukite.

Kiti patarimai:

  • Jei ruošiate virtą mėsą ir nenorite, kad ji būtų kieta, tiesiog troškinkite ją su keliais dilgėlių lapais. Tai taip pat taikoma labai kietai arba senai mėsai. Daugelis močiučių dilgėlių lapus taip pat dėdavo į kepamą ar troškinamą mėsą, ir jos negalėjo atsigėrėti šiuo puikiu būdu – dilgėlių lapai tiesiog stebuklingai paveikdavo mėsą!
  • Jei ketinate kepti mėsą ir bijote, kad iškepusi ji bus kieta, pakanka prieš kepimą apšlakstyti ją citrinos sultimis. Palikite kelioms minutėms pastovėti, tada paruoškite mėsą, kaip įprasta.
  • Sena mėsa stebuklingai taps trapesnė ir suminkštės, jei prieš kepant ar troškinant ją pabarstysite druska, kad ji kuo labiau padengtų visą mėsą. Palikite kelioms minutėms ir nuplaukite. Mėsa bus tarsi šviežia!
  • Jei kepate kiaulieną, kartais ją apšlakstykite alumi – ji įgaus traškesnę plutelę. Dėl to mėsa viduje bus sultingesnė.
  • Jei norite, kad senesnės mėsos skonis būtų puikus, gamindami įpilkite šaukštą romo arba įberkite sodos.
  • Jei gaminate mėsos kepsnį ir norite, kad orkaitėje jis nesutrupėtų, tiesiog įberkite krakmolo miltelių.
  • Jei norite, kad vištiena būtų traškesnė, bet kartu mėsa neišsausėtų, pabarstykite ją trupučiu cukraus pudros.
  • Jei nenorite, kad bulvytės būtų riebios, jų visai nereikia kepti aliejuje – juk jos pačios turi pakankamai riebalų. Į keptuvę įberkite šiek tiek druskos ir kepkite.
  • Kepenėlės ar dešrelės išliks skanesnės, jei jas užpilsite verdančiu vandeniu.

Vynas, citrusinių vaisių sultys ar actas

Vyno actas, citrinų arba laimo sultys – jos minkština mėsos skaidulas. Tai paprastas ir patikrintas patarimas marinavimui, be to, dėl šio puikaus būdo net kieta ir riebi mėsa taps lengviau virškinama.

Mūsų patarimas – marinatas, su kuriuo mėsa taps nuostabiai minkšta

Šis marinavimo būdas tikrai puikiai veikia! Jautiena visada bus minkšta ir skani.

Jums reikės:

  • 500 g jautienos
  • 1 šaukštelio maistinės sodos
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 vnt. kiaušinio baltymo
  • 1 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo
  • Vegetos prieskonių
  • Augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Svarbiausia – nepirkite pjaustytos mėsos, o pjaustykite ją namuose! Jei manote, kad negalite to padaryti, tam yra paprastas įrankis. Įdėkite jautieną kuriam laikui į šaldiklį, kad šiek tiek sukietėtų jos paviršius. Dėl to mėsą pavyks puikiai supjaustyti lygiais ir vienodais griežinėliais. Stenkitės pjaustyti kuo plonesniais – maždaug 0,5 cm storio.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---